Pentru prima oară de când mă știu, în cel mai recent city break al nostru, proaspăt încheiat sâmbătă spre duminică noaptea, am călătorit light în adevăratul sens al cuvântului: fără bagaj la cală!

Am optat doar pentru acel simplu bagaj de mână gratuit. Din start am spus că va fi un fel de exercițiu-lecție căci tocmai așa reușim să învățăm că ne putem descurca cu o foarte mare ușurință la distanță de casă cu un minim necesar. Nu exagerez deloc când spun că nu am simțit în nicio secundă că mi-a lipsit ceva, ba chiar din contră, vineri dimineață nu știam ce bluză să îmbrac!…în condițiile în care aveam la mine doar 2!

Pentru 2 nopți și 3 zile am avut la mine următoarele:

-lenjerie intimă și șosete în conformitate cu numărul de zile petrecute departe, plus cele de pe mine în momentul plecării.

-2 bluze subțiri (una neagră, alta alb-negru).

-1 maieu (tot negru)

-un cardigan mai lung (negru și el)

-un palton subțire (negru)

-o eșarfă colorată

-o pereche de colanți

-o pereche de blugi

-o pereche de pantofi sport din piele întoarsă (pentru a mă asigura că, în caz de ploaie, nu voi umbla udă la picioare)

Evident că la plecare purtam perechea de blugi menționată mai sus, maieul și cardiganul, eșarfa și paltonul, plus încălțările. Așadar, în ghiozdan au ocupat spațiu doar colanții, bluzele și lenjeria.

Am avut suficient spațiu să pun și un prosop de mărime medie (just in case), cosmetice (CC cream, 2 creioane de ochi, fard de obraz, deodorant, pasta și perie de dinți), actele, biletele de avion, portofelul, peria de păr, ochelarii de soare, cheile de la apartament și încărcătorul de la telefon, plus telefonul. Am pus și o umbrelă (care se face foarte mică și are drept căsuță un penar), două pelerine de ploaie (adunate strâns) și tot îmi mai rămăsese spațiu suficient pentru o sticlă de apă și eventuale obiecte cumpărate din Veneția. :))

Cum a fost? Perfect! Nu am mai stat cu grija bagajului de la cală, nu ne-am plimbat cu bagaj mare prin mijloacele de transport în comun ca să ajungem de la aeroport la cazare, ca să nu mai spun că în timpul zilei, ghiozdanul era nelipsit în sensul că era foarte comod să ne ținem cumpărăturile sau bunurile în el sau să punem o haină în plus sau umbrelă în caz de vreme rea.

Trăgând linie, deși pare foarte puțin ce mi-am pus în ghiozdan, vreau să vă spun că nici măcar nu am folosit toate obiectele luate la mine! Mărturisesc că nu m-am atins defel de umbrelă, de o pelerină și de prosop (aveam la hotel destule prosoape!).

În mod cert vom mai călători așa!