La noul Shopping Center din Timișoara s-a deschis (în sfârșit) Cinema City care pune la dispoziția doritorilor IMAX și 4D. Marea deschidere oficială a cinematografului a avut loc marți săptămâna aceasta, însă noi am fost la film 4D chiar luni seara pentru că pe 15 oricum se dăduse startul neoficial. Evident că după deschiderea oficială vuiau blogurile pe tema asta, fie că oamenii respectivi au fost sau nu la un astfel de film.

Și pentru că noi am fost, sincer adaug că recomand 4D: o experiență în sine! A fost foarte distractiv, iar Cartea Junglei chiar este un film deosebit! S-a păstrat firul epic al poveștii, ba chiar și melodiile din piesa de teatru originală. Efectele speciale ale filmului sunt și ele la superlativ cărora li se mai adaugă și efectele din sala de cinema.

Care au fost acestea? Dacă ploua în jungla din film, ploua și pe tine în sală, de exemplu. La un moment dat, chiar îmi devenise părul destul de ud la suprafață și eram foarte dezolată că nu se mai oprește ploaia din junglă! :)) Desigur că pe scaun aveai buton pe care puteai să selectezi să nu te plouă, but where’s the fun in that?

Apoi, dacă era mișcare rapidă în film sau alergare, se mișcau scaunele cu noi. Dacă Mowgli pica, simțeai niște lovituri (foarte ușoare) în spate: mai mult un masaj din punctul meu de vedere. În caz de scenă cu mlaștină în film, mirosea ciudat și în sală. Dacă adia vântul prin ierburile înalte, simțeai adiere și în sală. Destul de impresionant, nu?

Cel mai mult mi-a plăcut momentul în care, la începutul filmului, când apăruse pe ecran marca Disney, s-au lăsat frumos scaunele pe spate cu toată lumea- un fel de Relax & enjoy it from now on! 🙂

Personajul meu preferat a fost Bagheera. Recunosc că filmul mă făcuse și ușor nostalgică după copilărie amintindu-mi de momentul în care citisem cartea și de scenele create în mintea mea. Scena din carte cu regele maimuță nu mi-a plăcut absolut deloc, iar filmul mi-a amintit vizual de ce. 🙂

Cât durează filmul, chiar te rupi de tot, de problemele de zi cu zi, de stresul rutinier. Eu zic că merită. Prețul unui bilet în timpul săptămânii pentru o persoană este 33 de ron. Dacă nu aveți ochelari 3D (valabili și pentru 4D), mai adaugați încă 3 ron. În weekend, prețurile sunt puțin mai mari.