Poate că unii dintre voi sunteți mai plimbăreți din fire atunci când aveți zile libere, iar dacă va fi și vreme bună de Paști, vă propun o mică excursie în niște locuri foarte drăguțe din județul meu preferat: Caraș-Severin, desigur!

Eu le-am văzut la începutul acestei luni pe un timp superb de primăvară! Astăzi suntem deja în 30 și încă nu prea pricep cum de a trecut atât de repede aprilie anul acesta! Primăvară, mai rămâi puțin, cu tot cu florile tale și temperaturile blânde!…

Profitați de mai din plin și de aveți o mașină la îndemână, porniți-vă la drum înspre Cascada Bigăr (Paralela 45 se află tot acolo). Drumul este foarte bun: noi am venit pe ruta OravițaBozovici, iar la întoarcere am ocolit puțin și am intrat în Anina.

Nu am întâlnit în cale foarte mulți turiști, deși pe parcurs, la cascadă, s-au mai adunat câțiva: era totuși duminica la prânz.

Pentru a intra în spațiul amenajat traversând podul se percepe o taxă de 5 ron. Noi, ca și restul lumii de altfel, am prins liber căci nu era nimeni să taxeze, pesemne asta se întâmplă doar pe timpul sezonului de vară. Acolo puteți citi informații despre zona în care vă aflați, puteți merge de-a lungul râulețului care pică apoi atât de frumos alcătuind această cascadă mirifică. E un râu de munte, mic, rece și nervos cu o apă foarte limpede.

alături de sora mea
imagine feerică de pe partea cealaltă a podului

Puteți ajunge și la o mică peșteră: după ce treceți un pod de lemn peste apă și apoi urcați pe niște stânci, nu foarte abrupte.

La întoarcere, puteți poposi la malul unui alt lac, Ochiul Golâmbului. În Banat, golâmb este sinonimul hulubului din Moldova sau a porumbelului de pretutindeni.

Un alt loc pe care l-ați putea vedea este Anina, așa cum am făcut noi la întoarcerea de la Bigăr. Iar aici puteți bifa Ocolul Silvic:

…continuându-vă ruta până la un alt lac pe nume Buhui. Atenție, aici drumul nu mai este asfaltat! De fapt, și până la Ocolul Silvic drumul este foarte rău. Noi ne-am aventurat cu mașina, dar am cam avut emoții. Am văzut apoi că mai veneau și alții cu mașina pe acolo, nu știu să vă spun despre emoțiile lor…

Ce ne-a uimit aici este numărul impresionant de broscuțe. Atât de multe broscuțe, și în apă și pe uscat, în același loc, nu am văzut nicăieri! A trebuit să fim atenți pe unde călcăm! Lacul ne-a impresionat prin mărime, nu ne așteptam la un loc atât de mare în inima munților!