Mai folosește cineva agende în anul de grație 2016? Întreb pentru că eu sunt posesoare de agende noi, superbe de altfel, pe care nu le folosesc la nimic…

Am primit de la fosta mea profesoară de franceză din liceu o agendă (acum 3 ani deja) cu imagini și extrase din Micul Prinț. E atât de frumoasă încât nu am putut să o  folosesc și nici nu voiam să scriu orice în ea. Evident că, în tot acest timp, nici nu m-a lovit vreo inspirație…

Mai am una acasă de ani de zile primită din Spania de la prietena mea, Marina. E frumos copertată, asemeni cărților clasice și e mai mare ca format. Mă gândeam la un moment dat să o transform în album foto, dar cum nici poze nu mai developează nimeni azi, toate pozele mele de ani buni sunt în format digital…Deci a rămas nefolosită, dar gândul cu albumul foto încă mai dăinuie, să știți.

De la lucru primesc agende în mod constant. Pe unele le-am mai folosit pe la training-uri, însă pe cele mai elegante le-am păstrat fără a face nici cea mai mică notiță în ele. Pentru că oricum totul se documentează în mailuri, job aid-uri, proceduri, fișiere, intranet și așa mai departe, folosirea unui număr mare de agende e practic inutilă.

Și tot de la lucru, am mai primit de la colegi atunci când mi-am schimbat echipa o agendă cu o temă mai romantică, o combinație între ideea de călătorie, istorie și artă. Se închide cu un fir de ață în jurul unui nasture și are pagini personalizate cu tot felul de imagini și fonturi. Desigur că mă uit din când în când la ea, o admir, și apoi o închid pentru că nu știu ce aș putea nota în ea.

Jurnal intim nu dețin, tot ce îmi trece prin cap scriu aici pe blog. Citate din cărți nu extrag. De obicei cărțile îmi rămân mie și tot ce îmi place subliniez, ca să nu mai spun că atunci când îmi place mult o carte scriu despre ea aici adăugând și citatele preferate.

Nu știu așadar, la ce aș putea folosi aceste agende și nici nu pot să mă despart de ele căci îmi plac și îmi amintesc de persoana care mi le-a oferit! Sugestii, idei? Mai folosește cineva agende?