Eu am studiat engleza la facultate și a fost pasiunea mea dintotdeauna, practic pot spune cu mâna pe suflet că din clasa a patra am știu că voi studia această limbă modernă. Din clasa a 5a știam deja că voi veni la facultate spre a studia Literele la Timișoara. Am fost un copil hotărât!

Ovidiu este un vorbitor de limbă engleză excelent. A făcut foarte mult voluntariat în perioada liceului și a lucrat îndeaproape cu americani, plus toți anii de studiu din generală și liceu.

În prezent, lucrăm amândoi la corporații unde ro-engleză este extrem de folosită. Din 10 cuvinte folosite în română, cam 4 vor fi de fapt în engleză, că deh, și bancurile astea cu corporatiștii nu au apărut degeaba! Termenii uzuali de la locul de muncă precum escalate, badge, manager, team lead, back-up, data privacy, task și câte și mai câte, primesc mai tot timpul derivate neaoșe. Avem taskuri zilnice, ne-am badge-uit la intrare și ne-am logat pe telefon, am checkuit și am procesat chestii, am făcut overtime și am luat un brunch…

Într-o corporație, limba engleza e la ea acasă. Franceza nu e mai prejos, cel puțin în România! Apoi adăugăm germana, neerlandeza, poloneza și cam tot ce poate exista pe fața pământului. Fiecare multinațională e un fel de mic Turn Babel. Desigur că deseori am impresia că aici se vorbește engleza mai mult și mai bine decât pe băncile universității, lucru ce mă încântă în adevăratul sens al cuvântului. Eu și când am de trimis un mail șefei mele despre ceva anume, o fac tot în engleză, deși ea e româncă! :))

Suntem ceea ce muncim! Eu cred asta și pentru mine locul de muncă este stilul meu de viață. Am fost pasionată de limbi străine, le-am studiat, le-am folosit și încă le folosesc pentru a-mi câștiga banii, dar pentru că ele sunt ceea ce îmi place și ceea ce știu, le folosesc și acasă alături de prietenul meu. Noi vorbim adesea în engleză când suntem doar noi doi! Nu e nimic forțat, nu o facem intenționat și nici nu o facem pentru exersarea limbii sau pentru că am avea ceva de ascuns. Vorbim în engleză pentru că așa ne-am obișnuit, pentru că ne vine natural și pentru că ne place.

672eeed62965b0f37361a5f934c40bcd

Singura problemă e că, din obișnuință, uneori ne mai scapă și ne adresăm și celor din jur în engleză (am pățit-o chiar recent) și nu toată lume se pricepe la limbi străine. Partea mai faină e că, atunci când vom avea un copil, juniorul va învăța engleza acasă cu o foarte mare ușurință de la niște părinți iubitori ai acestei limbi! 🙂