Am reușit în cele din urmă să văd și eu înregistrarea finalei de la Eurovision…că-s fană a acestui concurs de muzici, pe alocuri extrem de pestriț și de subiectiv, însă fain ca idee. Ca de fiecare dată, când concursul este transmis din vreo țară nordică, spectacolul este flawless!

Anul acesta a câștigat Ucraina cu o melodie cu mesaj politic, contestată din plin de ruși…pentru că era la adresa lor. Oricum, ca regulă principală, această competiție interzice melodiile cu tente politico-sociale, de aici poate și faptul că majoritatea temelor din cântecele Eurovision sunt cu tema love-love-peace-peace, ironizată la maxim printr-un musical de prezentatorii spectacolului: Petra Mede și Mans Zelmerlow (însuși câștigătorul de anul trecut!).

Ce vreau eu să vă povestesc însă, e că am văzut un interviu fain cu doi nenea din Australia (cică australienii sunt mari iubitori de Eurovision și din această cauză de anul acesta au participat la concurs finalizând pe locul 2!)… Se face că acești doi bărbați economisesc tot anul bani pentru concediul lor de odihnă și că destinația lor este țara în care se susține Eurovision-ul. Anul acesta au fost în Suedia, la anul vor merge în Ucraina. E foarte simpatică ideea, nu?

Tot cu sub semnul EURO suntem și acum că a început Campionatul European de Fotbal 2016 care se întâmplă în Franța! Debutul a fost unul grozav, meciul de deschidere ne-a avut și pe noi, ca români, sub lumina reflectoarelor.

Primul imn care s-a făcut auzit la această competiție a fost cel al României! Am jucat bine, surprinzător aș zice și chiar muuult peste așteptările noastre, ale francezilor mai ales și ale presei internaționale. De atunci m-am uitat la toate celelalte meciuri (ieri a fost sâmbătă, deci am avut timp) și parcă niciunul dintre ele nu s-au ridicat la nivelul primului meci, cel dintre francezi și noi!

Ca să fac o legătură și cu partea de călătorit, am tot căutat pe google să văd pe unde anume prin Franța se joacă diverse meciuri între națiunile concurente. Ai noștri au jucat vineri seara pe Stade de France în Paris, iar miercuri vor juca tot în Paris pe terenul echipei Paris Saint-Germain. Se joacă însă meciuri pe tot întinsul Franței: Bordeaux, Lyon, Marsilia, Nisa, Lille, Tolouse și așa mai departe. Noi de abia meciul cu Albania îl vom juca în altă parte decât la Paris- în Lyon! Cu această ocazie se cam plimbă jucătorii prin țara lui Richeliu, nu că nu s-ar fi plimbat ei și înainte prin alte zări!

Mișto să fii fotbalist, nu?