Iunie cel frumos cu multe ploi și căldură mare (culmea!) m-a condus destul de mult pe drumurile din țară! Bine, de fapt m-a condus Ovidiu cu mașina peste tot (ocazie cu care-i mulțumesc nespus! :* ) …de nu era el, aș fi stat poate mai mult prin Timișoara! 🙂

13434927_10153923565819335_7396774838613485489_n

-am fost de două ori acasă la părinți. O săptămână după alta: un lucru extrem de rar întâlnit la mine! :)) Prima oară am fost pe 3 iunie că am avut ceva treabă la liceu, iar a doua oară de Înălțarea Domnului că la noi e rugă atunci. Eu nu am mers pentru rugă, am mers pentru că i-am promis unei rude din Timișoara că o vom duce în vizită la părinții mei. De vizitat prin împrejurimile Oraviței nu am avut timp, însă ne-am plimbat prin natură și pe dealuri cu bichonul la purtător la Ciclova (Caraș-Severin).

-Treaba de la liceu constă în faptul că am avut întâlnirea de 10 ani de la absolvirea liceului. Am tot spus că voi scrie despre eveniment, dar nu prea m-a inspirat întâmplarea. Mă bucur că am fost, am aflat chestii interesante despre ce au mai făcut și colegii din clasele paralele (despre ai mei știam tot ce mișcă!). S-a lăsat și cu party în chiar locul unde am avut și banchetul de final de clasa a XII-a, doar că nu am dansat, ci am stat mai mult la povești. All in all, a fost fain că m-am întâlnit cu oameni pe care nu i-am mai văzut de un an…că noi ne-am mai întâlnit cu varii ocazii pe acasă de sărbători.

-Drumurile de acasă au fost faine și pentru că am mâncat dude, vișine și fragi din cultura proprie! :))

13413626_10153905814279335_1679391840702445817_n

-Au fost utile și pentru că am fost la vot pentru alegerile locale și mi-am exercitat acest drept la care țin foarte mult!

-Am avut și un mini concediu medical de 4 zile și o foarte binevenită zi liberă de la stat de Rusalii. Drept pentru care în sâmbăta înainte de Rusalii…

-Am fost prin Munții Apuseni, mai precis în Chișcău, județul Bihor ca să vedem Peștera Urșilor. Foarte fain! Ne-am întors cu sirop de cătină și de soc de acolo, dar mi-a rămas gândul și la alte soiuri de dulcețuri și de siropuri de pe tarabe.

13418708_10153923565234335_2421249466812528387_n

-Deci, 2 weekend-uri în Caraș-Severin, unul în Apuseni, iar al patrulea a fost în Gorj cu ocazia unei nunți! Am văzut puțin din Târgu Cărbunești, Târgu-Jiu, Mănăstirea Lainici și defileul Jiului care este absolut spectaculos! Mi-a plăcut foarte mult în Târgu-Jiu: este un oraș frumos și îngrijit, cu parcuri în care găsești Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului (să mergeți să le vedeți!) Am fost și pe Insulița de pe Jiu. Am trecut și prin experiența primei nunți oltenești la care am participat și, drept vă spun că, cei mai dansatori dintre cei mai dansatori sunt gorjenii!!! Eu am participat la multe nunți prin Banat, iar pe Valea Carașului chiar se dansează până la 4 sau 5 dimineața pe muzică populară, dar ca în Gorj nu mi-a fost dat să văd niciodată atât de multă distracție!!! Casă de piatră, Alina și Florin!

13528786_10153943888744335_592037076596522751_n

-Prin oraș am descoperit terasa Viviani care este un loc chiar drăguț! Recent am mai fost pe terasă și la Curtea Berarilor Timișoareana ca să vedem meciul Italia-Spania, unde ne-a plouat bine spre final! A fost foarte amuzant!

-Urmăresc cu mare interes Euro 2016, am văzut aproape toate meciurile și chiar am făcut eveniment din meciurile României, cu comandat de pizza, bere și semințe! :)) Cum România nu a depășit faza grupelor, noi ținem cu Italia. Din punctul meu sunt cei mai experimentați, sunt cei mai legați ca echipă, știu să se găsească în teren, să comunice și să își apere poarta foarte bine. Îmi și place de Buffon că e foarte carismatic!

-Mi s-a terminat un serial de tot: The Good Wife. Mi-a plăcut finalul. S-a terminat și Game of Thrones, sezonul 9: ultimele 2 episoade au fost absolut geniale, pe IMDB au fost punctate 10/10! Am început să mă uit la un serial pe care-l îndrăgeam când eram mică: The Nanny. Mă binedispune cu fiecare episod în parte.

-Am redescoperit brand-ul Triumph. Aleluia! Și un magazin mișto de haine second din Unirii.

-Am primit ‘premiu’ la locul de muncă pentru activitate.

-Am descoperit înghețata fără zahăr, pe bază de ștevie și e foarte bună! Vă recomand și un tort dezbrăcat de la Codrina cu zmeură și cremă mascarpone.

-Am fost la două filme la cinema: Alice through the Looking Glass și Finding Dory. 

-Ovi mi-a făcut cadou o trilogie, eu mi-am mai cumpărat o carte, deci 4 cărți noi, însă nu m-am apucat de niciuna pentru că am alte 2 cărți începute și aștept să le termin.

-Am avut parte de machiaj profi și de o coafură faină făcute pentru nuntă la salonul Anastasia din Târgu-Jiu. Spuneau colegele de lucru  că e de fițe locul raportat la Târgu-Jiu. Probabil că și este, locul este foarte cochet, e situat central, iar prețurile sunt de Timișoara, însă a meritat! Îl recomand. Că tot suntem la capitolul acesta, nu recomand absolut deloc croitoresele de la Modex din Timișoara din cauza lipsei de seriozitate!

-Am început numărătoarea inversă pentru concediul de vară! Mai 4 săptămâni cu tot cu aceasta! Ieeei!


Planuri pentru iulie? Hmm…să mai stăm și noi mai mult pe acasă în Timișoara în weekend-uri, deși orașul ăsta e tare obositor vara din cauza căldurii și a prafului. Poate să ieșim mai des prin oraș la terasă și să ne mai întâlnim cu lume. Nu de alta, dar ne-ar prinde bine ceva mai multă odihnă după lucru în condițiile în care în ultima săptămână din iulie ne vom îndrepta pașii spre alte țări, deci nu ar chiar rău să fim cât de cât relaxați când intrăm în concediu și nu extenuați de-a binelea ca anul trecut!