Îți deschizi dimineața laptop-ul sau calculatorul (depinde ce ai!) și nu te mai ridică bunul Dumnezeu de pe scaun! Rămâi prins și semi-șocat când vezi că de ieri seară de când ai părăsit incinta aka plantația, totul părea cât de cât ok, iar peste noapte s-au trezit mohamezii (Mohamed, Mahmoud, Mohamad și cu Ahmed) cu duiumul să-ți ceară nșpe mii de acte pe motiv de urgență pe motiv de să stea mâța-n coadă! Dar ce să faci? N-ai ce să faci? Te pui și faci ce îți cer că deh, clientul nostru, s(tă)pânul nostru!

Noroc cu colega aia faină de-ți face cafeaua dimineața, bașca îți mai pune și laptele și zahărul în cafă că știe că ești atât de prinsă încât uiți să privești în cană și să vezi ce bei de fapt! Ah, aia era apa de săptămâna trecută în cana cealaltă? Nu că ea ar avea mai puțin de lucru decât tine, dar te-a învățat prost și e mai de treabă, cred că am spus asta deja, nu?

Ei bine, și în timpul facerii documentelor panei mele pentru 4 din Egypt, unul din Malaysia, 3 din România și alți 2 turci care insistă că vor să-și ia nevestele după ei deși ei merg în business trip de 2 zile, nu la mare în Croația, cu tot cu pretenții în care compania să le acopere asigurare medicală și sufragerie la cățel, că nah, rahat turcesc…ei bine, în plin avânt de muncă, luni, 10 dimineața ÎȚI MOARE SISTEMUL!

Scrii la IT, ălora li se rupe pe motiv că tu tre să suni la indieni că ei sunt mai cool. Te ignoră. Apelezi la un coleg mai tehnic. E de treabă și el și te ajută! Cred că toți suntem de treabă în corporații, mai puțini cei de la IT! Repară o parte a problemei, dai restart, când colo…pfff!…nu îți mai merge altă chestie. E depășit colegu! Îmi zice să scriu la IT.

La IT li se rupe de mine în continuare, deși le-am scris și săptămâna trecută că primeam mail-uri că nu-s compliant cu nush ce. Mi-am făcut eu niște update-uri de sisteme după, dar tot nu știam dacă sunt compliant că tot primeam ceva mail-uri de amenințare că mi se vor bloca accesele.

Dă-i cu restartu! Că așa se rezolvă problemele la corporație! Nu merge???! Încă o dată, încă o dată, se fac 5 restarturi. Dă-i advanced settings, internet connections, nu merge netul?

Vezi, ești pe vpn? Da? Bun, deloghează-te! Dacă nu eram, mi s-ar fi spus să mă loghez.

Nu merge netul, nu merge parola. Ah, păi da, sigur ți-a expirat parola! Am schimbat parola. Și ce parolă faină aveam!… 😦

Tot nu merge! Nu merge sharedrive-ul, remapează-ți chestiile! Dar delete cookies ai făcut?

OPA! Îmi scrie pe lync băiatul de la IT! Dar mie îmi moare și lync-ul. Îmi cere share desktop? Nu merge nici ăla! Ia vezi cu vpn-ul ăla între timp! Într-un final, merge să partajez ecranul, dar bineînțeles că nu are nimic de-a face cu vpn-ul, și nici cu netul, și nici cu calculatorul!

Reia aceleași întrebări! Netul mort, sharedrive-ul nu merge mapat, cu sau fără VPN, ia vezi în advanced settinges, ai acolo la internet connections nush ce lync? Dă-i și delete cookies!

Ca printr-o minune, încep să merg toate, adică să am și net și vpn și sharedrive și acces la mail-uri și să-mi recunoască parolele în același timp! Și mai aflu și că-s compliant cu toate cele că mi-am făcut bine update-urile păcii care, by the way, fuseseră trimise cât am fost eu în concediu. Cică-s toată pe verde, deci sunt bine, nu pierd nimic de pe calculator!

Ce bine! Ce bine! Dar nervii pierduții și 2 ore din viața mea cine mi le mai dă înapoi?!

Ah, ia uite, am mai primit între timp chestii în plus de făcut. Unul din Cambodgia vrea să plece-n Singapore! :)) Nu le mai place nici ăstora acasă! :))

În fine, îmi retrag cuvintele! Sunt de treabă și cei de la IT, poate nu or fi avut nici ei timp de mine că or avea volume de muncă, poate au bătăi de cap cu indienii, poate sunt mai mulți ca mine cu calculator capricios!…Ce să faci? N-ai ce să faci? Bine că-mi merg tool-urile! Toate-s iertate!

Concluzia? Zilele de luni îs grele!