Începutul lunii august ne-a prins în cea de-a doua săptămână din concediul de vară la dispoziție, săptămână alocată statului în țară și odihnei.

13925268_10154043854294335_6607020725480586494_n

-Am avut parte de 3 zile de ‘staycation‘, zile în care efectiv am stat în pat, am butonat televizorul, calculatorul, ne-am dus la cinema sau am mâncat în oraș. A fost puțin derutant pentru Ovidiu că avusese impresia că e în weekend, de atât de mult timp nu a mai avut parte de o simplă zi de concediu acasă! :))

-Între timp, ni s-a reparat și mașinuța și am zis stop statului întru pura leneveală: am zis să o testăm ca la carte și duși am fost pe Transalpina.

-Am urcat dinspre Sebeș și am coborât la Novaci. Am văzut măgărușii de pe Transalpina (că eu asta îmi doream cel mai mult!) și stațiunea Rânca, o stațiune care e în deplină dezvoltare, iar din Polovragi am cumpărat de pe marginea străzii, de la două bătrânici, cele mai bune căpșuni mâncate vara asta, plus mure gustos de dulci. Tot ce am cumpărat din piețele timișorene vara asta în materie de căpșuni și mure (luate de Ovidiu) nici nu se compară cu savoarea celor luate de aici!

13912688_10154043854389335_4322533435451217653_n

-Destinația finală a fost însă Vâlcea căci ne-am oprit pe la părinții lui Ovidiu unde am poposit timp de 3 nopți. În Vâlcea am simțit vara asta în deplinătatea ei, acolo nu mai plouase de 2 luni, și dacă în Timiș vara aceasta a fost chiar faină, cu ploi cel puțin o dată la două săptămâni, în acest loc din Oltenia lucrurile nu stăteau deloc așa: era sufocant de cald și de uscat peste tot!

-Apoi am avut parte și de o ieșire faină în oraș alături de prieteni pe terasa D’arc cu ocazia venirii din Anglia a prietenei mele Marilena. M-a încărcat pozitiv ieșirea respectivă, nu am mai râs de foarte mult timp cu atât de multă poftă! Ba chiar am încercat și vaporașele lui Robu de pe Bega: mult prea cald în ele, dar e foarte fain pentru copii.

-La capitolul locuri noi descoperite prin oraș, în august am bifat Pinocchio din Unirii pentru niște clătite la prânz! Nu era neapărat nou căci știam de mult timp de existența lui, doar că nu fusesem niciodată. Am mai fost la mâncat costițe la Grătarul cu ștaif (recomand!) și am ieșit cu colegii de la lucru la proaspăt noul loc deschis, Jardin, de pe bulevardul Pârvan. La Jardin am comandat coq au vin și nu a dezamăgit. M-a impresionat servirea foarte rapidă a mâncării, iar noi eram aproximativ 20 de oameni!

13887024_10154065134209335_1053328665870445265_n

-Reîntoarcerea la lucru a fost din aceea cu uitat de parole și accese de logare! :)) Eu am zis că asta a fost semnul unui concediu reușit. Oricum deja a trecut mult timp de la reîntoarcerea respectivă, acum mă simt atât de muncită și de obosită că de miercuri încolo mai ne luam un mic concediu! :))

-Tot la job am avut și un fel Open Doors unde am cuvântat și eu în numele departamentului alături de alte 2 colege. Eu am primit un feedback foarte fain de la participanți, semn care mi-a întărit încă o dată convingerea că mă pricep la bătut câmpii în public și că nu am emoții la astfel de evenimente (anii de pedagogie cred că își spun cuvântul).

-Tot de la lucru mi-a plecat una dintre colegele faine. Dacă de obicei nu îmi pasă (sau mai bine zis, nu îmi mai pasă) când pleacă un om din echipă (pentru că se pleacă în grup ‘de bine ce e’ și m-am obișnuit cu demisiile!), de data asta nu mi-a fost chiar foarte ușor. Pentru că fata asta era foarte fair play, muncitoare și amuzantă, plus că era fumătoare și mă mai scotea în pauze mici de țigară cu ea că de nu…mă iau cu lucrul și uit să mă mai ridic de-mi amorțește coloana de la atâtea ore stând stresată în scaun și dând la taste. Mno, măcar se duce la mai bine, în Praga, unde deja am grup serios de foste colege fete faine la care aș putea merge în city break anytime, de nu mi-aș găsi de fiecare dată alte și alte destinații pe care vreau să le văd!

-Am fost liberi de la stat de Sf. Maria și am stat acasă.

-Apoi, într-un alt sfârșit de săptămână, am fost și la părinții mei în vizită unde, ca de fiecare dată, ne-am jucat zi lumină cu cățelușul nostru!

-Am terminat o carte: Status Anxiety de Alain de Botton, dar nu a prea fost pe gustul meu și am fost și de 3 ori la cinema: la ultimul Ice Age, Star Trek Beyond și la Suicide Squad. La capitolul filme am mai bifat și Me before you (dacă-mi permiteți comparația, e mult mai fain Les Intouchables), The Kite Runner (că tot am zis că o să citesc și cartea, dar uite că am nimerit filmul înainte la tv și nici nu știam că există unul) și Sleepy Hollow. Încă nu am văzut un film prost cu Johnny Depp, dar ce-i drept, nu le-am văzut pe toate!

-I-am pregătit cadoul lui Ovi de ziua lui în avans și-s tare curioasă în legătură cu al meu!

Pretenții mari de la septembrie nu am, îmi doresc să avem niște aniversări drăguțe, cu vreme bună dacă se poate, și să am nervi la lucru că simt că mai e nevoie de doar o picătură mică, mică, și sunt la un pas de o eventuală demisie. Just sayin’, așa ca de aniversarea de 2 ani în cadrul companiei.