Publicat în Gânduri şi motive

Bitchy mode ON


Am observat în ultima vreme la mine că nu mai suport shit.urile primite dintr-o parte sau alta și că mă manifest ca atare, out loudly adică. Nu știu, poate o fi o chestie venită la pachet cu vârsta adultă sau cu vârsta și punct, însă de la o vreme nu prea mai pot să iert chestii sau să tac din gură, pe când înainte tăceam ca proasta și zâmbeam a blondă și apoi mă consumam extrem de tare on the inside!


Dacă eu ofer, prin prisma meseriei, niște servicii foarte calitative în cel mai performant mod cu putință (cu tot stresul și nervii la pachet pe care le păstrez  doar pentru mine, iar în fața clientului sunt flawless), am pretențiile la fileu atunci când plătesc pentru un lucru din propriul buzunar, iar de nu-mi convine ce primesc, mă exprim oral! Desigur, fără jigniri, însă obiectiv și punând punctul pe i.

Așa cum mi s-a  întâmplat zilele trecute la Iulius Mall la Chinezesc când mi s-a spus că mâncarea va fi gata în 5 minute, doar că eu, 25 de minute mai târziu, încă așteptam! Da, înțeleg. Durează să prepari o mâncare, dar atunci când un om te întreabă, precizează înainte că va dura și nu după ce plătește, ca să nu mai spun că îi oferi o aproximare tâmpită. Dacă sunt în pauza de masă de la serviciu? Sau dacă sunt pe grabă pentru nu știu ce alt motiv muult mai important? Chiar și când m-am dus să cer alt preparat pe suma respectivă plătită deja, vânzătorii de acolo se făceau că plouă! Deci nu, la așa ceva nu mai am de gând să tac! Și nu, nu vă recomand locul: servirea e de-a dreptul penibilă! La mine a fost prima și ultima comandă!


În altă ordine de idei, astăzi, duminică adică, am fost la lucru. Pentru că un coleg (arab) care lucrează duminicile e în concediu și pentru că a trebuit să îl acopere cineva. M-am oferit și m-am dus eu și chiar am fost foarte entuziastă în legătură cu asta!

M-am enervat însă de dimineață pentru că, atunci când am ajuns la serviciu, cu un sfert de oră înainte de program chiar, nu-mi mergea accesul în incintă și asta pentru că o domnișoară (un fel de recepționeră șefă plină de aere) uitase sau, mai bine zis, ignorase să trimită un mail mai departe. Am pierdut o oră încercând să intru în birou! Nu-i bai, lucrurile nu vor rămâne așa, voi escala situația fix în ziua următoare, alături de managerul meu direct. Pentru că eu nu ignor niciun mail venit de la clienți, iar pretenția mea e ca nici mailurile la adresa mea să nu fie ignorate de către cei care deservesc angajații companiei, me included!

df6bc5a149654f4544b2bc2ac26016c2

Până una alta, ziua de azi a fost una foarte reușită. Mi-a plăcut să fiu singură în tot biroul și să lucrez într-o liniște perfectă, iar la final de zi, logodnicul meu a venit să mă ia de la lucru și mi-a oferit flori, pe care, de bucurie, le-am postat pe facebook cu un caption drăguț:

Cine duminica muncește, flori la sfârșit de program primește! :))))

Ce să vedeți însă? La poză primesc un comentariu idiot de la o învățătoare pensionată care îmi răspunde cu următoarele:

Cine duminica muncește, mult păcătuiește și flori nu mai primește.

Comentariu total în necunoștință de cauză, că deh, colegialitatea nu e punctul cel mai forte printre bugetari (vorbesc strict prin prisma experienței personale) și mai mult ca sigur doamna respectivă nu ar fi înțeles că eu acopăr un coleg care lucrează în fiecare duminică.

Așa cum probabil niciodată nu a pus cap la cap lucrurile și nu a considerat că atunci când face cumpărături duminica, oamenii de la casă, muncesc de fapt pentru a o servi pe dumneaei, în calitate de clientă sau că atunci când te îmbolnăvești duminica și mergi la urgențe, vei găsi acolo nșpe medici, plus asistente și infirmiere și personal auxiliar care nu stau acolo ca să se distreze, ci ca să presteze…păcătoși mari, nu? Presupun că așa i-a considerat pe toți când a stat la nevoie prin spitale cu lunile, duminici incluse?

Enfin, astea vi le spun doar vouă căci nu am ajuns să am astfel de discuții via comentarii cu dumneaei pentru că nu simțeam nevoia să mă justific sau să conving o cauză pierdută deja, drept urmare am blocat-o de pe facebook ca să nu mai aibă șansă să-și emită elucubrațiile pe wall.ul meu! Care e personal până la urmă!

Acum, nu mă prea pricep eu la păcate și chestii asemenea că nu-s habotnică de fel, însă am așa, o vagă impresie, că parcă mai păcătos e cel ce nu muncește sau cel care emite judecăți de tot felul!

5 gânduri despre „Bitchy mode ON

 1. Hehe, doamnele astea in varsta. .
  Eu am de gand sa-mi fac niste grupuri si sa limitez vizibilitatea, am patit o rusine, a postat mama unui prieten de-ai copilului, in olandeza, pe wallul ei, o poza cu ei in care aparea si copilul meu si m-a tagat. Mai si s-a trezit pensionara sa comenteze niste porcarii in romaneste. Mi s-a urcat nivelul nervilor in tavan. Pe ea am atentionat-o sa se opreasca, am dres-o eu in engleza si mi-am cerut scuze in privat de la femeia aia. Cred ca incep iar curatenia pe facebook 😃

 2. Eu am grupuri pe facebook de câțiva ani, din 2011 chiar, fix când intrasem în învățământ și eram foarte atentă la tot ce postez. Totul era distribuit pe facebook în funcție de colegii de la locul de muncă, prietenii mei, prietenii de familie, colegii de facultate, rude mai în vârstă etc.etc. :)) Îmi ziceau amicii că exagerez un pic, însă a fost foarte util și m-a scutit de astfel de întâmplări. Colegii de la muncă, ceilalți profesori adică, cred că nu vedeau nimic din ce postam și li se părea că eram foarte rece! :)) Inclusiv pe colegii de la actualul loc de muncă îi am într-un grup separat. deși 87% sunt faini. :)) Singura chestie e că în ultima vreme am postat să vadă toată lumea, fără niciun filtru, că obosisem să fiu atât de atentă până și pe facebook. Probabil că voi reveni la vechile obiceiuri sau o să dau block și unfriend la greu! :))))) Devine chiar o chestie distractivă!

 3. Mie blockul mi se pare un pic nepoliticos, eu unfrienduiesc si gata, acum poti sa bagi in moderare parca, tanti a mea s-a oprit momentan, dar se apucase de comentat aiurea tot ce prindea, a comentat la postari publice ale contactelor mele :))) gen ma bucur ca sunteti prietena cu eleva mea de exceptie Diana x :))) macar se oprea la X, nu ma dadea cu numele din buletin :)))acum rad, dar am fost f ofticata
  Faza cu grupurile, totusi nu sunt sigura ca daca ai prieteni comuni si da like cineva din grupul x, nu-i apare in feed celui din grupul y. .
  De aia si postez chestii pe care sa le poata vedea toti din lista
  Prietenul tau a fost f dragut, sa lasam babele 😊

 4. well, la mine au fost grupulețe și grupulețe, inclusiv de prieteni apropriați mie atât de diferiți că nu se cunoșteau între ei: aveam eu tendința să-mi păstrez chestiile neamestecate! :)) Deci șansele ca un grup să vadă în urma unui like ceva ce nu era pe altul era mici de tot! Și da, prietenul meu este un drăguț, aseară când îi povesteam că mă simt cam rea în ultima vreme și că simt că mă transform mi-a spus așa: „I love you when you’re PMS-ing even if you’re not actually PMS-ing! ” Am pufnit în râs și mi-a trecut. Cred că îl amuză ieșirile astea că el îmi știe de fapt firea! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s