Devenim abonați serioși ai Cinema City, lună de lună reușim să le trecem pragul pentru un film sau altul, iar dacă acum pot declara lejer că suntem obișnuiți cu experiențele 4D, la IMAX din Shopping City Center nu ajunsesem până duminică după-amiază!

Am optat pentru Fantastic beasts & where to find them, ne-am cumpărat ochelarii (atenție, pentru IMAX e nevoie de alt tip de ochelari!) și ne-am mai învârtit prin mall până să înceapă  filmul, ocazie pentru a- mi lua  un ‘bad hair day’ t-shirt. Că deh, fetele lăsate prin magazine de haine!…Ce era să facem, nu?

fantastic-beasts-and-where-to-find-them_zpsjhaiqjip

Legat de experiența cinema IMAX în sine pot adăuga următoarele:

-biletele au fost 27 ron/persoană iar ochelarii au fost 4 ron perechea. În timpul săptămânii este mai ieftin, dar în weekend e mai fun.

-partea faină e că la IMAX poți face rezervare din timp, fix ca la 3D. La 4D nu poți rezerva online decât dacă achiziționezi biletele, deci ar fi păcat să nu te prezinți apoi.

-sala de cinema și ecranul în sine au fost cele mai mari în care am fost vreodată. Cu excepția ecranelor de la diverse festivaluri de film în aer liber.

-îmi place foarte mult Cinema City de la Shopping City Center pentru că e foarte nou totul și foarte curat. Singura dată când am găsit dezordine a fost cu o duminică în urmă când fusesem la Dr. Strange 4D, iar sala a fost arhiplină!

-zona de IMAX e ușor diferită de celelalte prin faptul că trebuie să cobori pe niște scări până la ea și că intrarea în sala efectiv se face pe două uși.

-un alt plus ar fi și barul din zona respectivă de unde poți achiziționa nachos, floricele sau sucuri evitând aglomerația de la intrarea mare în incinta Cinema City.

-dezavantajul mare de la IMAX e că trebuie neapărat să găsești un loc central căci, de e mai pe margine, scade foarte mult calitatea vizionării! Da, știu, asta e o regulă general valabilă, însă niciodată ca până acum nu am experimentat asta la acest nivel, iar noi aveam niște locuri central spre dreapta (cum te uiți la ecran), deci nu erau deloc mărginașe.

-mi-am simțit ochii foarte obosiți la final, nu știu dacă e din cauza experienței IMAX sau a faptului că filmul a fost mai lung decât ne așteptasem.

Filmul în sine nu m-a dat pe spate, trailerul l-a făcut să pară mai interesant decât a fost. Pe alocuri simțeam că mă plictisesc, iar mie asta mi se întâmplă rar la film. Am realizat la finalul filmului, de unde s-a ivit această stare: filmul a durat 133 de minute la care s-a adăugat și acel sfert de oră publicitar dinaintea filmului. Doar la Interstellar am mai avut acest sentiment, iar filmul acela dura vreo 3 ore jumate. Oricum, sinceră să fiu, acasă nu m-aș fi uitat la niciunul dintre ele, răbdarea mea la filme lungi e limitată!

Cât despre cărți, cred că aș citi cartea lui J.K. Rowling după care a fost ecranizat acest film, deși nici colecția de ecranizări Harry Potter nu am văzut-o (cu excepția primului) pentru că nu am avut suficientă răbdare! Nu aș recomanda părinților să-și ducă la acest film copii tocmai din cauza lungimii, însă am văzut în sală băieți de până-n 10 ani care au stat cuminți la film. Poate că dormeau.

Pentru fanii genului și iubitorii filmelor inspirate din J.K.Rowling sunt sigură că acest film va fi o bucurie, au fost și câteva momente amuzante cu personaje drăguțe (Quennie și Jacob Kowalski), animăluțe fantastice puternic colorate și frânturi de dragoste.

Cât despre Eddie Redmayne (actorul principal) eu nu-s prea convinsă. Într-adevăr e un actor bun dacă stai să te gândești că fusese model pentru Burberry înainte să facă film, însă ceva nu reușește (încă) să mă facă să îl plac. Deși își intră bine în roluri (care-s toate de inadaptați într-un fel sau altul), nu-mi pare deloc versatil și toate par jucate la fel. În mod clar ar trebui să văd mai multe filme cu el, căci poate mă înșel.

Fantastic beasts& where to find them rulează în continuare la Cinema City (Shopping City Center) atât la IMAX,  4D (dublat și subtitrat), cât și la 3D. Vizionare plăcută! 🙂