Acum două săptămâni am avut parte de un weekend de poveste alături de logodnicul meu. Am poposit la Cluj pentru a-mi onora cadoul de ziua mea: biletele la minunatul spectacol Kings on Ice care se susținea la Sala Polivalentă din orașul de sub poalele Feleacului.

Ne-am cazat la Grand Hotel Napoca pentru această ocazie și pentru proximitatea hotelului cu locația spectacolului și bine am mai făcut: era un ger aproape cumplit vineri seara când am ajuns noi acolo.

Hotelul a fost unul dintre cele mai frumoase în care am fost cazată până acum. Dacă mă gândesc acum, îmi amintesc vizual cam toate locurile în care am fost cazată prin vacanțe, în Veneția am fost cazați într-un hotel de lângă podul Rialto, în Bari la un B&B central, în Croația am stat la vilă, în Grecia la hotel și tot așa, însă de departe cel mai mult cred că mi-au plăcut condițiile din hotelurile de prin țară. Grand Hotel Napoca (4 stele) ne-a plăcut și a fost pe măsura așteptărilor!

Cât despre spectacol, pot să spun doar atât: magnific! Și acum când mă gândesc la ce am reușit să văd pus în scenă pe gheață, mai că nu pot conștientiza că a fost real. Adică eu chiar l-am văzut în realitate pe Evgeni Plushenko și pe Brian Joubert. Și pe Stephane Lambiel! Alături de ei,  mulți alți patinatori desăvârșiți care făceau din patine cele mai periculoase sărituri care pot fi văzute pe gheață și care în concursuri sunt absolut interzise. Drept vă spun că deseori îmi duceam mâna la inimă pe parcursul programului.

Când eram copilă și mă uitam la televizor, nu îmi puteam imagina că într-o zi voi fi într-o sală și că Plushenko va fi chiar în fața mea! Partea muzicală au acoperit-o Strauss Orchestra alături de Edvin Marton și, spre surprinderea noastră, a fost un mix excepțional între clasic și modern. Un exemplu concret: Nothing else matters de la Metallica cântat la vioară!

Mai aș avea de lăudat ceva de la Cluj: târgul de Crăciun. Într-adevăr mai mic decât cel de la Timișoara, mai puțin colorat și luminat decât cel din Sibiu, însă foarte aerisit prin căsuțele prezente unde am putut găsi multe lucruri neaoșe și calitativ lucrate, la prețuri mai decente (comparativ cu târgul sibian). Am făcut poze, ne-am plimbat, am mâncat castane coapte și am cumpărat cadouri de acolo pentru Crăciun și Secret Santa.

Că tot suntem la capitolul târg de Crăciun, ce credeți că am făcut după bucățica de aer de la Cluj? Ne-am dus repede la Sibiu! Ca să vedem pentru al treilea an la rând (în cazul meu) și al nșpelea (în cazul lui Ovidiu) luminițele de iarnă ale orașului. Și Doamne cât de frumos mai poate fi centrul Sibiului! ❤  Orașul în sine poate că nu-mi transmite mult, dar toată zona centrală este absolut superbă, iar târgul ca de obicei, este de departe cel mai cald luminat, cel mai jovial și cel mai frumos din țară!

Pot să vă fac și câteva recomandări: cafeneaua TheRefresh, situată central și pensiunea Fortuna- Art O’ Clock care este un loc foarte călduros și primitor!

Ne-am întors trecând prin Hunedoara unde am poposit pentru ca măcar unul dintre noi să voteze și am ajuns duminică seara în Timișoara cu o grămadă de amintiri frumoase la purtător. Pentru mine sezonul sărbătorilor a început în acel weekend perindându-ne prin țară și nu pot fi altfel decât recunoscătoare pentru tot ce am văzut și am simțit!

Crăciun Fericit tuturor și Sărbători calde și luminoase-n suflet! 🙂