Tot ce am băut în ultima vreme pentru a scăpa de o tuse extrem de neplăcută se încadrează la categoria leacuri și remedii naturiste transmise din mamă-n fiică, de la bunica citire și nu numai. Desigur, aș putea comprima puțin ideea și aș ajunge la un titlu mai puțin plăcut gen, ce chestii scârboase am înghițit ca să mă fac bine! :))

Cronologic vorbind, am început cu ceaiul de ceapă. Atenție, găsiți rețeta pe blogul lui Adi Hădean dacă vreți părerea unui expert. Dacă o vreți pe a mea, vă dați seama că nu e greu de făcut dacă până și mie mi-a ieșit! Practic atât am de spus, se pune ceapa  în apă. Inițial am băut acest ceai cu miere și lămâie. Apoi am renunțat la lămâie. Cu miere și lămâie e chiar tolerabil, fără lămâie s-au complicat puțin lucrurile! 🙂

Am continuat apoi cu ceaiul de nucă care este execrabil, dar foarte sănătos. Am pus în apă atât miezul, cât și cojile de nuci! Ca să plusez la un moment dat le-am amestecat, adică am făcut ceai de nucă cu ceai de ceapă la un loc. L-am dat peste cap ca pe un shot de tequila, orice doar să nu îi simt gustul.

Am continuat experimentele cu sirop de ridiche neagră, o descoperire mai recentă. Se decupează o ridiche neagră, se pune în interiorul ei puțină miere de albine și după ce se lasă la macerat 24 de ore, siropul care se adună acolo se bea dimineața pe stomacul gol! Aici am stat mai bine la capitolul degustat căci chiar mi-a plăcut siropul. Am băut 5 zile calendaristice, iar acum că vă tot spun asta, mă declar fără de tuse.

clipboard01_223-465x390

Desigur că, în tot acest timp, am fost la consult la medic, urmând tratamentul prescris: 1 vitamina C zilnic și Eurespal pastile. Când am terminat tratamentul cu Eurespal, încă tușeam puternic și atunci l-am început pe cel de ridiche neagră.

Nu pot spune că m-au ajutat doar remediile naturiste sau doar medicamentele, eu zic că toate elementele folosite combinate (inclusiv aerul curat de munte de la Straja) au condus la rezultatul pozitiv și că am scăpat de o tuse seacă urâtă mai repede decât preconizau cei trecuți anterior prin asta fără ca măcar să-mi iau o zi de concediu medical.

Recomand ceaiurile mai sus menționate și siropul de ridiche neagră pentru că au mari calități nutritive și, deși gustul nu e cel mai cel, ajută la o însănătoșire mai rapidă. Desigur că vă mai recomand să faceți programare la medic mai întâi și să țineți cont de părerea avizată a medicului dumneavoastră, și să nu uitați niciodată că un echilibru-n toate e calea cea mai bună! 🙂 Multă sănătate!