După o escapadă în acest oraș nemțesc care s-a dovedit a fi cu mult peste așteptările noastre, acum încerc să-mi pun gândurile în ordine și să cumulez în acest articol sub forma unor puncte succinte cam ce ați putea face în Frankfurt am Maine în doar câteva zile. Opțiunile sunt nesfârșite, credeți-mă, un oraș mare chiar oferă varietate din toate punctele de vedere, cu toate acestea, în cazul de față, eu mă voi limita doar la activitățile pe care le-am făcut noi ca să pot să vă ofer o viziune cât mai clară.

Noroc cu multitudinea pozelor făcute care, iată, mă ajută acum să reiau în fix ordinea întâmplărilor ceea ce am făcut noi pas cu pas în oraș.

  • Poate părea ciudat, dar Gara de Nord din Frankfurt nu trebuie ratată! Arhitectural vorbind, clădirea, pe lângă faptul că este imensă este și de o frumusețe deosebită. Un punct forte îl are faptul că veți găsi o varietate faină de localuri aici unde vă puteți reîncărca bateriile: Burger King, Starbucks, NordSee, Coffee Felows, Haagen Dazs, etc. De asemenea, există puncte de informare turistică și legături importante ale transportului în comun.
  • O plimbare printre zgârie norii din oraș! Fie că îi veți admira de aproape sau de undeva foarte departe pentru panoramă, pe timp de zi sau noaptea când sunt luminați, arhitectura modernă și înălțimea lor vă vor impresiona de îndată. Întreaga zonă este cunoscută drept ‘Mainhattan’, iar pozele cu linia orizontului crestată de aceste semețe vârfuri vor ieși excelent!

2017-02-262016-07-18_zpsinxovoac

  • Niciun oraș mare fără un muzeu vizitat! Doar că aici există atât de multe muzee încât până să iei decizia pe care să-l vezi primul îți poate fura niște timp! Noi recomandăm Grădina Botanică și Casa lui Goethe pentru că doar atât am apucat să vedem, însă pe lista noastră mai era și Muzeul de artă clasică și cel de științe naturale. Nu uitați, pe malurile Maine-ului, există un număr impresionant de muzee. Noi am văzut aproximativ 9 clădiri ale muzeelor în timpul plimbărilor noastre de-a lungul malului drept al râului.

2017-02-282018-13-16_zpsqgkpxucl

  • Dacă vreți să vă lovească civilizația puțin în moalele capului, vă recomand să încercați mijloacele de transport în comun. În Frankfurt, pentru prima oară în viața mea, am văzut metrou fără barieră de validare!
  • Participați la un festival stradal! Noi am prins Helau, ditamai carnavalul pe străzile orașului și, am înțeles apoi, activitatea zilei prin toată Germania! Găsiți aici mai multe informații! Ce e mai fain e că, și la mine acasă, în Banat, în această perioadă lumea se costumează și se plimbă pe stradă, fix ca-n Frankfurt unde, cu mic și mare, cu toții au fost costumați. Am văzut și parada carelor alegorice și din ele se aruncau dulciuri, bomboane și caramele spectatorilor, numai bine că am ajuns la hotel cu buzunarele pline. Ce a fost mai fain e că toate bucuria și entuziasmul lor legat de acest eveniment nu au cum să nu te prindă și că râdeam și noi acolo cu gura până la urechi alături de nemți! A fost și prima oară când am văzut un John Deer prin centrul istoric al unui oraș!

2017-02-262015-47-31_zpsm2wsvnzh

  • Și că tot am pomenit de centrul istoric al orașului, știți căsuțele parcă de turtă-dulce atât de specifice zonei Tirolului din Austria sau Bavariei din Germania? Ei bine, și în Frankfurt, deși situat în Hesse, veți găsi un centru vechi cu o multitudine de astfel de clădiri de basm, super fotogenice!

2017-02-272017-05-46_zpslflemclo

  • Să vă plimbați pe podul lor cu lăcățele!

2017-02-272017-05-05_zpsvvbynxpf

  • Să admirați orașul de sus, noi am ales Catedrala Sfântului Bartolomeu pentru asta!

2017-02-272017-08-04_zpsayqkgl6m

  • Să mâncați cârnați cu cartofi prăjiți de pe stradă și să beți cidru de mere! Pentru asta vă recomandăm și cartierul plin de localuri Sachsenhausen. Norocoși cum suntem, noi ne-am cazat fix acolo!
  • Shopping în Frankfurt intră în categoria recomandărilor noastre de asemenea: veți găsi centre comerciale foarte bine organizate, precum și multe branduri care nu există la noi în țară! Atenție însă la bagajul de cală dacă sunteți cu avionul, va fi destul de greu să vă abțineți, mai ales dacă ajungeți în zona destinată dulciurilor!

2017-02-272017-14-22_zpsjda7tpdl

Frankfurt e de vizitat și în preajma Târgului de Carte (unul dintre cele mai mari din Europa) și atunci când se desfășoară Salonul Auto. Cred că prețurile sunt mai piperate atunci dar, în mod evident, pe măsura evenimentelor din oraș care dublează numărul turiștilor!