Eu și cu logodnicul meu suntem puși pe călătorii, niciodată suficiente pe cât am vrea noi, dar destul de multicele raportate la ceea ce văd în jurul meu în țara noastră. Mereu am zis că idealul meu e cel de două city break-uri pe an, plus vacanța de vară pe undeva, plus cea de iarnă…minim! Anul trecut le-am depășit ca număr. Anul acesta nu știu ce și cum vom reuși căci s-a schimbat puțin contextul, avem acum alte priorități de natură profesională și logistică. Cu toate acestea, tot am avut parte împreună de un weekend la schi în țară și de un altul în Germania în 2017. Ovidiu călătorește chiar mai mult decât mine prin prisma serviciului său, de exemplu el deja se pregătește de o altă plecare în Suedia și a mai avut parte și de un team building în Arieșeni.

Ai spune că la câte mișcări ‘călătoristice’ facem și la cât de organizați părem a fi, nu prea e loc de mici stângăcii în incursiunile noastre!…Permiteți-mi să râd puțin! :)) Să vă spun ce am pățit recent în Frankfurt!

Urma să zburăm cu Wizz Air din Timișoara duminică la 7.05 a.m. Înainte de asta, vineri, eu primisem un mail de la compania de zbor în care ne era recomandat să ajungem mai repede cu câteva ore bune în aeroport căci duminică dimineața se anunța a fi super aglomerat. Am numărat zborurile și într-adevăr erau destul de multe programate în intervalul orar 6 a.m.- 8 a.m., deci avea sens informația primită! Ne-am trezit la 4. a.m., am luat un taxi și duși am fost la aeroport. Nu mi s-a părut mai aglomerat decât de obicei, dar mai bine că nu am riscat. Zborul în sine a fost ok, ajungând cu bine și la ora stabilită în Frankfurt Hahn de unde a trebuit să luăm un autobuz până în Frankfurt am Maine, destinația noastră finală.

Citisem pe net că uneori din cauza aglomerației, oamenii rămân în stațiile de autobuz. Ca să evităm o eventuală neplăcere de acest gen, mai ales ca ziua plecării era duminica,  noi am achiziționat biletele online încă din țară și le-am avut la noi printate. Am avut prioritate la boarding, pasagerii cu bilete online fiind primii care intrau în autobuz. Distanța a fost una de 2 ore. De rămas oameni pe dinafară, într-adevăr, s-a întâmplat. Cineva ajunsese prea târziu și cum toate locurile erau ocupate,  în picioare nu se luau pasageri. Deci până acum, buna noastră organizare a funcționat ca pe roate. Pe mai departe, well…

Ajunși în Frankfurt, luasem împreună hotărârea să mergem pe jos până la hotel, deși trăgeam după noi un bagaj de cală! Vremea era frumoasă și cu ocazia asta aveam să vedem de aproape zgârie norii, ba chiar am trecut și pe lângă Muzeul de Științe Naturale unde am văzut un parc drăguț. Am trecut și de Grădina Botanică, deci hotelul nu era chiar central, dar nici prost situat căci era într-un cartier colorat și îngrijit și avea lângă până și grădina zoologică din oraș.

2017-02-262015-36-01_zpsb7ofrgmn

Ajungem la hotel și observăm că în loc de 3 stele avea pe fațadă puse 4 stele. Hmm, am greșit noi oare? Ovidiu, super convins, îmi spune bucuros că cel mai probabil hotelul are atâtea stele, doar că s-a uitat el greșit. Mno, intrăm înăuntru, deși mai erau aproximativ 2 ore până la check-in, să ne încercăm norocul.

Dacă ați văzut Gilmore Girls, puteți înțelege mai multe când vă voi spune că la recepția hotelului se afla un fel de Michel într-o uniformă perfect călcată, cam strict și înțepat nenea lor recepționerul…Ne-a spus clar că trebuie respectată ora de check-in, dar că ne poate păstra bagajul! Am lăsat acolo bagajul și am ieșit din hotel să ne mai plimbăm, că ce era să facem, nu?

Coborâm scările de la ieșire, iar eu insist, întrebându-l pe Ovidiu dacă sigur acesta era hotelul. Nu îmi ieșea ceva, parcă nu eram convinsă, mai ales că știusem că prinsesem un preț ok. Într-adevăr, am mai fost cazați la 4 stele la un preț bun, dar să fim serioși, care-s șansele într-un oraș precum Frankfurt? O luăm la plimbare, facem câțiva pași când, la insistențele mele, Ovidiu verifică pe booking.com numele hotelului. Ce credeți? Al nostru era Primus Novum, cel unde ne-am lăsat bagajul era Novum Imperial! :)))))) Am făcut cale-ntoarsă după bagaj! Bine, recunosc, Ovidiu a făcut-o, nu eu, că eu eram prea amuzată de situție și ușor jenată!…

2017-02-262016-08-23_zpsqacjiyqy

Una peste alta, ne-am întors din drum și am luat-o tot pe jos spre cartierul Sachsenhausen unde era cazarea noastră de fapt, situată mult mai aproape de centru și într-un cartier care era pe lista noastră de locuri pe care voiam să le vedem! O alegere mult mai bună în ciuda steluței în minus! Pe drum însă ne-am oprit la festivalul Helau și așa se face că deși aveam 4 ore de somn la bord, prima noastră zi în Germania a fost plină de evenimente!