Menționam pe aici la un moment dat că sunt în căutarea unui job și că ofertele m-au copleșit puțin la început! Eu, cea care uram din tot sufletul interviurile și testările de orice natură (atunci când aveau loc în acest scop), am reușit să am parte de interviuri foarte faine, pe care le-am ‘jonglat’ cu bine și care, pentru prima oară, nu mi-au lăsat un gust amar…

330554bce299cec941b4f099584afe50

În tot acest proces m-am răzgândit de mii de ori, am refuzat și selectat, am încercat să fiu deschisă propunerilor din diverse domenii și să acord cât mai multă atenție posibililor angajatori. Așa se face că oricine m-a sunat a primit de îndată toată atenția mea. Am fost fairplay de fiecare dată și atunci când realizasem că nu  mi se potrivește un job am anunțat din timp pentru ca nimeni să nu piardă energie și ore aiurea.

Au fost și momente mai stresante, zile cu câte două interviuri deodată. Cu o organizare bună am reușit să le fac pe toate și să-mi și respect programul de muncă de la 9 la 18, iar cu ajutorul prietenului meu am reușit să privesc totul detașat și obiectiv astfel încât, în mai puțin de 2 luni, deja semnasem cu cineva.

În cele din urmă, după ce am tăiat de pe listă primele două oferte, am avut de ales între un loc nou de muncă sigur în corporație, salarii compensatorii plus primă de retenție la actuala  companie sau o firmă mică.

Am ales ultima variantă gândindu-mă la viitor și nu la un prezent comod, voi rămâne așadar în domeniul resurselor umane având continuitate în această lume pe care am descoperit-o parțial de mai bine de doi ani jumătate. Voi face doar o mică trecere, de la mobilitate globală la recrutare.

Cum e în preaviz? Depinde cum ești ca om. Eu muncesc la fel de mult, sunt la fel de stresată și de serioasă și mi se dă la fel de mult de lucru de parcă nu săptămâna viitoare, joi, e ultima mea zi în cadrul companiei!

Nu mă apasă în acest moment niciun regret. Ba chiar încep să mă bucur din ce în ce mai tare de decizia luată pe măsură ce trec zilele.

Așteptări? Încerc să le minimalizez cât de mult pot, însă ce m-ar interesa cel mai și cel mai mult este mediul de lucru, iar aici mi s-a spus că lumea e faină. Oricum mi-am făcut deja o idee pe baza oamenilor pe care i-am cunoscut deja. Iar o altă veste bună e faptul că în curând voi avea parte de primul meu business trip.

Sper să fie o schimbare de bun augur și să fie un loc de muncă în care să mă regăsesc și care să-mi pună în valoare aptitudinile. Și, ce mai pot să zic? Poate ne vedem la interviuri, de data aceasta însă, eu voi fi cea care va pune întrebările! 🙂