Cum astăzi este vineri și stăm cu bucuria-n sân că se apropie sfârșitul de săptămână mai ales acum că afară e primăvară, vreau să vă povestesc puțin despre Helau Festival, un carnaval veritabil desfășurat pe străzile Frankfurt-ului în chiar prima noastră zi acolo. Nu de alta dar, de fiecare dată când îmi amintesc cum a fost, mi se întipărește un zâmbet pe față, asemănător celui de vineri! 🙂

2017-02-262015-41-13_zpsa6yxndkp

Nu știam că vom prinde acest festival, ba din contră: de când am intrat în oraș am zărit ceva care alegorice și eram convinși că este un gay parade. Nu a fost să fie, poate cu altă ocazie nimerim și așa ceva, însă Helau Festival ne-a făcut preț de câteva ore să intrăm în ritmul muzicii auzite pe străzi și să ne bucurăm ca niște copii de atmosfera generală de sărbătoare și de bucurie! Menționez faptul că fiecare cohortă în parte avea propria-i muzică dată la maxim, lumea bea bere în plină zi, cânta și dansa și, pe lângă asta, fiecare avea o tematică proprie. Așa se face că l-am văzut și pe Trump, Merkel sau Putin! :)) În diverse ipostaze!

2017-02-262015-40-51_zps2f2bevcx

Oameni costumați, cu mic și mare, se plimbau peste tot, de la gară până în centrul orașului, pe bicicletă sau pe jos, prin restaurante și pe terase. Iar când spun că zburau peste noi la propriu zeci de bomboane, caramele și tot felul de dulciuri, ba chiar și flori, nu glumesc absolut deloc!

2017-02-262015-39-02_zpsquesl6z8

2017-02-262015-47-31_zpsm2wsvnzh1

Inițial, neștiind ce se întâmplă, eu nu culegeam din bomboanele care erau aruncate în dreptul nostru, la picioarele noastre însă erau mulți copii cu trăistuțe de tot felul la gât, doldora de bomboanele prinse din aer sau culese de pe jos. Lângă mine trei italieni tineri, entuziaști de eveniment, le strigau celor din carele alegorice, aruncătorilor de calorii așadar, ‘Frisby Caramella!” Prindeau din aer caramelele sau jeleurile aruncate și le devorau sățios pe loc pe toate.

2017-02-262015-49-48_zpsgt7sbwkd

2017-02-262015-49-18_zpsgrjosayz

La un moment dat cineva dintr-un car a aruncat niște bomboane mai puternic și au aterizat multe, multe lângă mine astfel încât am prins și eu câteva. Apoi, pe parcurs, unii din participanți ne aruncau special nouă unele dulciuri, numai bine că am ajuns la hotel cu buzunarele paltonului pline de ursuleți Haribo, de acadele, bomboane și caramele!

În camera din hotel cu ce credeți că am fost întâmpinați? Cu pachețele mici de ursuleți HARIBO! Un semn bun, zic eu! Și știți de ce? Pentru că mâncarea din Frankfurt a fost cea mai bună din toate city break-urile în care am fost până acum!