Aveam pe listă mai multe muzee de vizitat în Zagreb, însă din tot ce aveam planificat, am reușit să poposesc doar într-unul singur. Nu pot spune că regret că nu le-am văzut pe celelalte pentru că orașul e la doar 6 ore distanță de Timișoara și știu că vor mai fi ocazii să-l revăd dacă o să mai vreau să trec pe acolo.

Dincolo de acest aspect, aflându-mă în capitala croată cu treabă, nu am putut să-mi activez atitudinea de turist și, pe alocuri, orașul m-a lăsat rece. Cu siguranță că îl voi vedea altfel prin prisma unei vacanțe, deși dacă e să mă întrebe cineva acum, nu mai vreau să mă reîntorc acolo prea curând. :))

Muzeul Iluziilor este ușor de găsit, e chiar pe bulevardul principal al Zagrebului, cel întrețesut de zeci de tramvaie și unde puteți găsi funicularul care face legătura cu orașul vechi . Nu îmi mai amintesc exact cât a costat în kuna (moneda lor națională) biletul la intrare, dar în lei, eram pe undeva la 24 ron. Cred că a fost cea mai ieftină intrare într-un muzeu din Europa, cu excepția Luvru-ului din Paris unde am intrat gratis că aveam sub 26 de ani și eram dintr-o țară membră a Uniunii Europene.

Acest Muzeu al Iluziilor e mai mult pentru distracție și poze trăznite. Poți pierde prin el cel mult două ore. Este destul de interactiv în sensul că are și diverse jocuri inserate prin sălile de expoziție, bucuria copiilor, vă dați seama! Acum, nu pot spune că eu nu m-am distrat, a fost interesant și am rămas cu niște amintiri drăguțe, după cum puteți vedea mai jos, însă recomand locul întâi de toate turiștilor cu copii în dotare! 🙂

18057968_10154806733529335_2175092159757504182_n