În Paris am vizitat Luvrul, în Londra Natural History Museum, în Zagreb m-am mulțumit cu Muzeul Iluziilor, în Frankfurt am vizitat Casa Memorială a lui Goethe, dar și Grădina Botanică. În Budapesta am mers la Oceanarium, în Szeged și Belgrad la zoo. În Arles (sudul Franței) am optat pentru un muzeu istoric, în Insbruck am ales un muzeu de istorie-artă-armurărie care era de fapt un fost palat pe când în Murano am văzut Muzeul Sticlei. În unele locuri aveam impresia că sunt într-un muzeu în aer liber și deci nu am mai simțit nevoia să intru într-unul anume. Pe lista această aș include Matera, Veneția și Dubrovnik.

În Praga poți opta pentru o varietate foarte mare de muzee, de la cele clasice până la muzee mai altfel precum cel a ciocolatei, al toaletelor (nu glumesc!) sau al sexului! Noi ne-am dus la cel din urmă pentru că, de ce nu?! :))

20171201_220626_zpsd6zfidhp
După cum spuneam, Muzeul Toaletelor. Nu am intrat în el, dar cred că e și asta o experiență. :))

Nu mai fusesem într-un astfel de muzeu (al sexului) și deci poate fix nota de inedit a contat mult în ochii noștri. Nu făcusem un scop din a vedea acest muzeu, puteam la fel de bine să nu-l bifăm, noroc cu prietenul alături de care vizitam acest oraș care a insistat!

Muzeul Sexului e localizat destul de central, cu siguranță veți trece pe lângă el dacă veți vizita centrul orașului. Îmbie vizitatorii de la ușă unde au plasat un scaun pe care turiștii se pot așeza calculându-le astfel cât sunt de fierbinți! Că tot suntem aici, trebuie să admit că mie mi-a ieșit frozen! :)) Foarte amuzant, nu?

Înăuntrul muzeului (care nu e foarte mare) puteți pierde cu ușurință aproximativ o oră. Suficient cât să vă încălziți sufletele (la propriu și la figurat) dacă ajungeți în Praga iarna ca să vedeți târgul de Crăciun.

După cum am mai mărturisit, eu scot din mine asiaticul când călătoresc, însă în acest muzeu l-am adormit nițel pentru că nu vedeam nimic decent de fotografiat până când am văzut un ursuleț mare de pluș. Îl pozam eu fericită că, uite, ceva demn de o poză cuminte în sfârșit, când îmi atrag atenția ai mei că ursulețul nu era deloc decent, avea un penis enooorm atașat de blăniță! 😐 Să fii inocent într-un astfel de muzeu poate deveni ușor amuzant! Oricum imaginația sexuală a omenirii nu are limite, unii se pare că sunt foarte atrași de ursuleții pufoși. :))

20171201_214237_zpsz384guuy
Ursulețul cu pricina. All fluffy and cute. Varianta văzută prin ochii mei, cea inocentă adică!

În rest, în muzeu se regăsesc și chestii interesante după cum veți vedea în pozele selectate în acest articol, multe fotografii nude vintage, o colecție impresionantă de aparate folosite de-a lungul timpului pentru stimularea actului sexual precum și note privind utilizarea lor. Parcă era o sală de fitness! :))

Muzeul e pe două etaje, iar la parter puteți găsi o mini sală de cinema unde rula un film sexy vechi în alb negru (a se citi porno) unde bineînțeles că am intrat de curiozitate, dar nu cred că am stat nici cinci minute: era prea plictisitor! Ha!

Am găsit și lucruri care mi-au plăcut și pe care le-am găsit educative. Am admirat niște machete ale unor locuințe, iar în fiecare cameră erau niște cupluri în toiul acțiunii, dacă mă gândesc mai bine acum cred că era macheta unui bordel. Astea clar nu erau educative! :)) Eu le-am apreciat nu datorită minții bolnave ale creatorilor, ci datorită priceperii în a face ceva atât de detaliat la scară redusă. Am declarat iubirea mea față de machete atunci când am scris despre muzeul vizitat în Arles. Găsiți cele două articole aici și aici.

20171201_213254_zpsl8kkx0ir
Cadou oferit în Franța începutului de secol 20 tinerei căsătorite și care aparent se mai oferea până nu demult în unele sate franțuzești: o oală de noapte! Pe ea scrie A la mariée, iar pe fundul recipientului se vede pictat un ochi, ochiul soțului care o va urmări pretutindeni, deci ar face bine să nu uite acest lucru și nu care cumva să îl înșele! Acest ochi se vrea a fi greedy, but guardian. 😐 Omg, acum mi-am dat seama cât e de pervers! :)) E o oliță de noapte, nu uitați!
20171201_214801_zpsraysm4dg
Tot în Franța anului 1700 această haină era purtată în timpul actului sexual. Pe haină scrie că Așa vrea Dumnezeu. Mno, pudibonzi rău francezii catolici pe atunci! No touchy-touchy, no feely-feely! Au evoluat ulterior cu olița de mai sus! :))
20171201_213611_zpsdx6oli4w
Bețele acelea frumos pictate sunt japonezo-chineze (nu mai știu exact) și chiar arată într-un mare fel! Pentru a nu părăsi registrul pipi, vă spun și la ce erau întrebuințate! :)) Aveau dublu rol, adică era și un fel de cârjă, dar și o unealtă numai bună de făcut pipi…prin ea! Se băga pe sub chimonoul bărbaților (mă rog, nu chiar chimonou, dar acei pantaloni bufanți tradiționali asiatici-nu știu dacă au vreun nume) și acești domni respectabili puteau face pipi subtil oriunde. Din mers chiar! :)) Dacă ne gândim la câteva costume tradiționale de pe la noi, cred că cei din Maramureș și Țara Oașului ar putea folosi cu brio așa ceva. Toate ca toate, dar chiar sunt pictate foarte frumos la exterior, nu?
20171201_213814_zpsrqdeiytl
Cred că aceste sandale au reprezentat exponatul care mi-a plăcut cel mai mult. Femeia tot femeie, la haine și accesorii trage! Ei bine, nu e chiar așa. Mi-a plăcut povestea lor! Sunt sandale purtate în Grecia antică de către prostituate. Pe talpă aveau inscripționat acest mesaj, un fel de Follow me! (Urmează-mă!) care rămânea în urma lor imprimat pe nisip astfel încât eventualii clienți să știe unde să ajungă în cazul în care le pica cu tronc domnișoara respectivă. Din punctul meu de vedere aceste sandale denotă senzualitate și mister dacă extragem din ecuație ideea de prostituție sau dacă rămânem cu ea, dar ne imaginăm că era o meserie făcută din pură plăcere. Oricum mai bună ideea asta decât dâra de pipi lăsată de chinezi în urma lor mai sus! :))

Dacă sunteți cu un grup de prieteni cu simțul umorului mai dezvoltat acest muzeu cu siguranță poate fi ultra mega funny, deci pot spune că îl recomand! Nu consider că banii dați pe bilete au fost pierduți, ba din contră, deși un muzeu al sexului, eu îl văd cumva drăguț și caraghios și mă bucur că am intrat în el. 🙂