Nu am apucat să vă spun, dar luna trecută (29 iunie) am fost la teatru …în Sibiu! Dacă punem cap la cap teatru plus Sibiu plus deplasare e clar că motivul poate fi doar unul: Faust al lui Silviu Purcărete, de altfel piesa care a inventat termenul de turism cultural la noi în țară.

Nu voi face o recenzie ca la carte pentru că încă stau să mă gândesc dacă aș mai revedea piesa, iar tendința mea e să nu: nu că n-ar fi fain sau că nu ar merita, dar totuși parcă nu rămâne nu. Din toate piesele văzute am vrut la un moment dat să revăd doar Adam și Eva în regia artistică a lui ALEXANDER HAUSVATER de la TNT (aka teatrul național timișoara) pentru că a fost enorm de mult peste așteptări, mai ales că m-am nimerit la piesă din pur noroc cu un bilet oferit în ultima secundă de cineva care nu mai putea ajunge.

La Faust aveam deja așteptări pentru că citisem recenzii despre piesă în anii trecuți și pentru că toți prietenii noștri din Sibiu au fost cel puțin o dată să vadă acest spectacol. Chiar și așa, tot am fost surprinsă.

Recomand Faust pentru:

-jocul actoricesc

-efectele de scenă, muult peste tot ce am văzut vreodată în orice altă piesă de teatru!

-decor, muzică și atmosferă psihedelică

-momentul când publicul a fost invitat să intre în iad. Da, e cu mișcare: piesa se joacă într-o hală industrială și, la un moment dat, spectatorii sunt invitați să se deplaseze în spatele scenei pentru o altă față a spectacolului. Eu stăteam pe ultimul rând de sus și era quite the view cum vedeam o grămadă de oameni pierzându-se în fumul gros în timp ce mergeau spre zona respectivă. M-a făcut să mă gândesc la evreii din lagărele de concentrare când erau duși în camerele de gazare. Nu știu de ce mi-i imaginez la fel.

-toate simțurile spectatorului sunt antrenate, ca să nu mai spun că trebuie să fii și multitasking, efectiv nu poți cuprinde cu privirea tot ce se întâmplă pe scenă!

L-aș recomanda mai puțin:

-celor care au o problemă cu nuditatea pe scenă

-celor care au o problemă cu manifestări ale sexualității pe scenă (într-un fel sau altul)

-celor care nu au citit Faust (eu l-am studiat / citit cap coadă în liceu la literatură universală și consider că nu poți să mergi la piesă fără cel puțin câteva informații despre ce a scris Goethe)

-vegetarienilor

și, desigur, celor cărora nu le place să meargă la teatru. :))


Până una alta, că tot am fost (din nou) la Sibiu, de data aceasta am vizitat pentru prima oară grădina zoologică care e chiar drăguță de văzut în weekend, dar în Parcul Astra încă nu am ajuns, deci mai e loc să trecem pe acolo că mai am chestii de văzut.

Și să vedeți ce poze faine am surprins pe drumul de întoarcere, din mașină! Spectacol, nu alta și, pentru că sunt norocoasă, la una dintre ele cineva dintre urmăritorii mei de pe insta a recunoscut locul. 🙂

36840245_10155945398309335_3672493592686886912_n
un sat mai pe lângă Sibiu pe care am pus ochii de multă vreme, dar pe care doar acum am reușit să-l pozez cum se cuvine, din mașină, de pe autostradă
36838675_10155945402414335_4243864233218932736_n
Totești, Cârnești , județul Hunedoara