Cine ar fi crezut că voi povesti aici despre concediul prenatal stând cu bebelușul lângă mine în timp ce îmi beau cafeaua? Nimeni, nici măcar eu, nici măcar în visele mele cele mai frumoase nu aș fi crezut că o asemenea acțiune e posibilă! Pare fix ca-n pozele acelea perfecte de pe instagram, nu? Doar că nu e! Și să vă spun imediat de ce! :))

În primul rând, după ce că acestea sunt primele rânduri scrise de când am născut, tastez cuvintele de pe laptop pe întuneric și nu prea văd ce scriu, bebelușa doarme agitată lângă mine și după fiecare două cuvinte scrise mă uit la ea și o mângâi ca să văd care-i baiul, cafeaua e rece, iar mie îmi pulsează niște vene pe creier că sunt în urmă rău de tot cu somnul, deși eu sunt printre norocoasele care au parte de ajutor: tătic implicat, plus sora și mama mea (care vin la mine pe rând)! Chiar și așa, sufletul meu e fericit tare că am fetița mult dorită, sănătoasă și frumoasă lângă mine! 😀

Revenind la concediu prenatal, făcând acum un calcul simplu realizez că am profitat de el 6 săptămâni și 2 zile, Ava venind pe lume pe 30 octombrie. A fost tare binevenit, deși am stat cât de mult am putut în câmpul muncii. Ca o notă extra, de abia după ce am născut am realizat că e negreșit mai ușor fără burtica de bebe decât cu ea din punct de vedere fizic, mă obișnuisem eu prea tare cu starea de femeie însărcinată încât am uitat cum era înainte! :))

Cu ce activități m-am delectat în acest concediu prenatal care, privind înapoi acum, îmi pare că a trecut ca gândul și ca vântul?

În primul rând, de departe aspectul pozitiv care a făcut diferența a fost că puteam să adorm la orice oră și să mă trezesc când aveam eu chef, lucru util…mai ales când am schimbat noaptea cu ziua și nu mai eram condiționată de o alarmă de ceas care suna în fiecare zi la 7 jumătate a.m. pentru a mă instala la birou.

În rest, m-am axat pe unele cumpărături necesare venirii bebelinei, dar ca să fiu sinceră, mai multe le-a comandat soțul meu online, pe vizite săptămânale pentru diverse controale medicale și pe Relaxare!

Așa se face că în prenatal am terminat două cărți: Mama și copilul. Ghid de creștere a copilului mic de Tony Waterson (citită la propriu din scoarță-n scoarță) și Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea de Romain Gary, iar de când o am pe Ava am început Open de Andre Agassi și cred că sunt abia la pagina 30…

O activitate mai intensă în prenatal a fost scrisul aici pe blog când am reușit să finalizez istorisirile concediului de astă-iarnă și să notez gândurile din sarcină care nu au fost deloc puține, aproape că am ajuns la zi cu tot ce mi-am propus.

Pe lângă partea cu scrisul s-a mai adăugat pictatul (mult spus, mai degrabă coloratul) unui tablou pe numere! Aveam un tablou mare de la Color Boom început din ianuarie și la care, din cauza dificultății cred, nu prea am avut spor! Ei, iată că în prenatal l-am dat gata și am reușit să îl finalizez. Până și mama mea glumea că, dat fiind faptul că mi-am terminat tabloul, pot să nasc liniștită: ceea ce s-a și întâmplat! :)) Acum, după ce l-am pozat, îl voi face cadou! 🙂

71008506_10156888468279335_1735301851420557312_o
cam atât era făcut din tablou când am intrat în prenatal, munca ‘asiduă’ din ianuarie până la mijlocul lui septembrie

Ah, să nu uit, am încercat să urmăresc niște seriale pe Netflix, dar nu prea m-au prins, așa că nici acum nu am reușit să termin Money Heist (Casa de Papel) și pe bune că nu înțeleg toată nebunia din jurul acestui serial…În același timp am început vizionarea unui serial de comedie cu episoade mai scurte crezând că poate din cauza asta nu am răbdare să vizionez Casa de Papel. Serialul se numește Grace and Frankie, e cu Jane Fonda și e tare drăguț, dar nici din el nu am vizionat mai mult de câteva episoade. Deci, urmăritul serialelor și privitul televizorului sau a diverselor postări pe youtube nu m-au prins absolut deloc în concediul prenatal, neavând deloc răbdare (cu excepția cititul blogurilor pe care le urmăresc) să mai stau cu ochii într-un ecran.

Plimbări am făcut prea puține, deși îmi amintesc câteva ieșiri la mall și la clătite în centrul orașului. Well, dacă în prenatal erau puține, vă imaginați cât de mult abundă aceste plimbări acum, nu? :)) Practic sunt inexistente, noroc cu controalele la medic pentru bebe că facem din ele sărbătoare și ne pregătim ca la carte, de parcă am merge cine știe unde! :))

În rest, toate bune și frumoase, poate voi scrie și despre naștere în cele ce urmează, trebuie doar să-mi organizez gândurile și să mai mi se ducă, dacă e posibil, puțin din acest baby brain care m-au făcut mai grea într-ale concentrării în ultima perioadă! 🙂