2018 books

Locul I : La promesse de l’aube de Romain Gary

Locul II: Oryx și Crake de Margaret Atwood

Locul III: Creierul idiot de Dean Burnett

Am citit 15 cărți dintre care 2 cărți de la Margaret Atwood, 2 de la Eric-Emmanuel Schmitt, 2 de la George R. R. Martin, 2 de la Arthur Conan Doyle și alte 2 de la Meik Wiking. De abia acum când am tras linie am observat că nu am diversificat foarte mulți autori în anul ce tocmai a trecut. Cu unii voi continua și în acest an căci am colecțiile lor de cărți pe care vreau să le finalizez.

Un principiu al lecturilor mele din 2018 a fost să citesc doar cărți din biblioteca personală, cărți neatinse până acum, fără a-mi achiziționa altele între timp. Așa am făcut până la finalul lunii decembrie când am achiziționat Lykke și Hygge de le-am citit într-o răsuflare. Le mai cumpărasem o tură drept cadou unor prietene însă le voiam neapărat și la mine acasă. Mi-au plăcut, Lykke ceva mai mult decât Hygge, de altfel țin să precizez că am acordat 5 steluțe pe goodreads și altor cărți citite, dar care nu se află în acest top trei.

Revelația anului: Margaret Atwood negreșit, nu am descoperit-o la modul că nu știam nimic despre ea, știam și îmi doream de mult să o citesc, însă mereu amânam pentru că nu aveam eu stare pentru distopii.

Confirmarea unei revelații anterioare: Romain Gary, acest autor are un stil de mă unge direct pe suflet, este trist și vesel, delicat și dur, romantic, dar angrenat în real, melancolic și amuzant. Nu cred că o carte a lui mă va dezamăgi vreodată! Îmi este imposibil să cred asta!

Least favourite: Sign of Four, Arthur Conan Doyle: nu-s neapărat o fană a romanelor polițiste, nu am urmărit nici seria televizată deși am auzit că a fost îndelung aclamată. Mă lovise o curiozitate să citesc ceva de la Agatha Christie la un moment dat și cum Ovidiu este un drăguț, mi-a cumpărat întreaga colecție Arthur Conan Doyle căci mă văzuse entuziastă; am început-o, planul fiind să continui cu ea și în 2019.

Planuri pentru 2019: new year, old me! :)) Adică voi merge la capăt cu această idee de a mă limita la biblioteca personală până citesc tot ce e necitit în ea. Nu am cele mai inviting titluri că de asta sunt mai pe urmă lăsate, dar știu sigur că unele dintre ele mă vor surprinde cum a fost cazul primelor două cărți din topul de mai sus care își făceau veacul în casă de ceva vreme.

Apoi, vreau să termin seria Game of Thrones (mai am volumul 5 împărțit în 2 cărți de genul doorstopper), să citesc alte două de Conan Doyle (aici aș mai avea 4 cărți rămase, dar nu cred că voi avea nervi suficienți în 2019 să termin toată seria) și să mă abțin din a achiziționa cărți noi atâta vreme cât găsesc comori acasă! By the way, de Crăciun am primit cadou toată seria Harry Potter! :))

Să ne auzim cu bine în acest nou an și să devenim mai citiți până la finele lui!

Much love! 🙂