Iata ca, intr-un final, ne-am facut curaj si am pornit si noi la drum intr-un concediu de o saptamana prin Romania. Nu am putut sa nu mergem, ca in fiecare an, la Sibiu!

Doar ca de data asta ne-am dus mai bogati: alaturi de noi au fost fetita si mama mea, un fel de primul concediu la plimbare pentru amandoua! S-au distrat si s-au pozat fetele mele la greu!

Alegem Sibiul pentru ca toata zona din jur e atat de pitoreasca si pentru ca lista de obiective turistice spre care ne putem indrepta este una bogata. Cat despre Sibiu, desi nu un oras foarte mare, mereu am avut ceva nou de vazut cand am mers sa-l vizitez. Cred ca ar fi o idee buna de un articol viitor daca as insuma tot ce am vazut si experimentat prin Sibiu.

De data aceasta mi-am pus in gand sa nu mai ratez Muzeul Satului Astra! Doamne, ce frumos! Cam piperat pretul unui singur bilet- 25 ron de persoana, dar merita! In Timisoara intrarea in Muzeul Satului e 10 lei, dar da, evident că nu se ridica la acelasi standard de frumusete!

Am urcat sus la Cetatea Cisnadioarei pentru o panorama de exceptie: doua localitati foarte ingrijite sunt Cisnadie si Cisnadioara! Ce toamna frumoasa! Si ce stradute pline de flori!

Ne-am reintors la zane in Porumbacu de Sus. Castelul de Lut e mai bine amenajat si organizat decat atunci cand i-am calcat pragul prima oara. Am avut noroc si de putini turisti asa ca am putut face si o pauza mica de cafea pe marginea raului! Ava era fascinata de un catel de-al locului astfel ca a fost bebelusul perfect, cumintica si rabdatoare ca niciodata!

Cireasa de pe tort de abia acum urmeaza! Am profitat de faptul de fetita a fost atat de cuminte incat, fara sa prestabilim urcarea, am indraznit sa ne plimbam pe Transfagarasan! Am facut tot traseul si am vazut din nou Balea Lac. Diferenta fata de prima oara e ca am gasit lacul cam ‘ravasit’, din cauza vantului nu se oglindea nimic in el. Chiar si asa, tot pachetul e frumos, drumul, cascada, lacul si cabanele!

Am avut noroc de vreme buna, de bebelus vesel si, ca norocul, fix cand am plecat din Sibiu au inceput ploile si crizele la bebelina! Dintisorii, bata-i vina!

Cazarea noastra de la Sibiu de data aceasta a constat intr-un apartament situat central! Ava a avut foarte mult spatiu la dispozitie sa se desfasoare si a fost mega activa:

Am continuat concediul la sat la ai mei, o sedere destul de complicata, dat fiind faptul ca a plouat cam toata perioada sederii, iar durerile de dintisori se accentuasera.

A fost o iesire de bun augur si mi-ar placea sa repetam cat de curand o experienta asemanatoare, cu putin curaj la indemana totul pare mai usor. 🙂 Dar cine stie cand?!

p.s. plimbarea noastra a avut loc la inceputul lunii septembrie.