Am dat peste un articol (în franceză) care spune aşa: „oamenii inteligenţi consumă mai mult alcool decât cei proşti” (traducere dură, ştiu!). Ei bine, s-au făcut studii (ca de fiecare dată!) şi, pornind de la nişte copii selectaţi în funcţie de nivelul de inteligenţă cu care au fost înzestraţi de la mama natură, s-a demonstrat că, din moment ce au intrat în viaţa adultă, cei care erau mai inteligenţi erau cei cu un consum mai mare într-ale alcoolului.

Aşadar, ca o concluzie generală a acestor cercetări, s-a ajuns la ideea că oamenii mai inteligenţi sunt şi cei mai mari consumatori de băuturi, primând băuturile moderne cum ar fi berea, vinurile sau cele spirtoase.

Ca să fiu sinceră, într-un fel, m-am simţit jignită! De ce? Ei bine, eu am reuşit să ajung până la vârsta de 26 de ani fără să fi fost vreodată beată!!! Şi nu, nici măcar ameţită nu am fost!

So, ce rămâne de făcut?!!! Ca eu una cred despre mine că sunt inteligentă…şi acum chiar simt o vagă părere de rău că rup rândurile! :)))

Lol! This is what I think working at ihop...

p.s. dacă staţi să vă gândiţi binişor la familiile voastre, rude, cunoştinţe, prieteni, colegi, etc, sunt sigură că veţi găsi exemple de persoane foarte inteligente care consumă alcool în exces. Eu cunosc trei astfel de cazuri. În cazul meu sunt toţi trei bărbaţi, dar nu aş vrea să generalizez această idee. Şi da, toţi trei sunt extrem de inteligenţi, dar s-au pierdut în îmbrăţişarea alcoolului şi treptat, treptat şi-au ratat viaţa.

Un sâmbure de adevăr tot există în aceste cercetări, şi oricum, cine sunt eu să-i contrazic pe cercetătorii britanici? 🙂