Ieri dimineaţă am avut o discuţie super bizară, care a durat vreo 20 de minute, ca mai apoi să realizăm (şi eu, şi interlocutorul) cu cine vorbesc eu de fapt…că el ştia! :))

Eu credeam că e un unchi senil (are aproape 90 de ani, e de-nţeles!) din Timişoara care se joacă cu telefonul în lipsa soţiei (olteancă aprigă, iubitoare mare de convorbiri telefonice şi care se ţine bine la peste 75 de ani). Culmea, în timpul conversaţiei, totul se lega. Adică eu puneam întrebări, omul respectiv îmi răspundea! Perspectiva lui era corectă, şi a mea (cea din mintea mea, adică). Nu pot să redau aici conversaţia pentru că ar trebui să vă explic despre fiecare personaj în parte câte ceva ca apoi să înţelegeţi comicul de situaţie şi, în plus, după atâtea explicaţii nici nu ar mai fi amuzant…

Totul a pornit de la cel de-al doilea prenume al soră-mii. Pe ea o cheamă Iasmina, dar (fericire maximă!) mai are un prenume care a chinuit-o toată viaţa: Constantina! Şi nenea care mă sunase, fusese pus de soţia lui să mă sune ca să afle pentru o mătuşă cum se scrie corect acest substantiv propriu.  Dacă e cu n, sau nu? Pentru că mătuşa îi spune Azmina Costantina Iasminei Constantina din familie şi pentru că, ea, în naivitatea ei, credea că „aşa spunem, aşa citim…aşa scriem!” :))

WHAT'S YOUR NAME AGAIN?

Mno, am rezolvat problema. Omul, jurnalist de meserie, chiar crezuse la un moment dat datorită nevestii şi mătuşii mele că poate, poate, la beţie (a lu taică-meu eventual, de necaz că a mai avut o fată) i-o fi pus un nume greşit! Nu e cazul, însă! :))

Şi cu această ocazie am şi eu ceva de spus! Îmi displac prenumele scrise incorect în actele oficiale şi părinţii care fac copii şi le pun astfel de nume. Să nu mai vorbim de alăturările nefericite ale numelor şi prenumelor! Şi din certificatul de naştere, şi în urma primirii unui nou nume. Vă mai amintiţi de Monica Columbeanu?

Funny: Hilariously named people (10)

Aşadar, dragi viitori părinţi (că nu mai am ce rezolva cu actualii!), fiţi atenţi:

Avem: Andreea, nu Andreia

Mihaela, nu Mihaiela

Alideea, nu Alideia

Georgiana, nu Giorgiana

şi lista ar putea continua…

De asemenea, dacă faceţi băieţel nu îi puneţi nume Mihăiţă sau Ştefănel în acte, pentru că o să ajungă ditamai bărbatul şi o să fie toată viaţa alintat până şi atunci când nu e cazul! Îmi şi imaginez o matahală de 1.90, cu o voce à la Vin Diesel care spune că îl cheamă Florinel sau Marinel…

looked-like-a-winner until the crowd started to chant his name

Cât despre Azmina Costantina mea, din ce îmi povesteşte, are conflicte cu iubitul în privinţa prenumelor viitorilor copii, care nici măcar nu-s în plan acum şi, după cum lesne e de înţeles, nici nu vor fi prea curând că nu reuşesc cei doi să pice de acord! :))))))))