1. RUS., Yulia Lipnitskaya, 72.90 puncte

O fetiţă de doar 15 ani. A meritat din plin prima poziţie în această primă fază a probei feminine de patinaj artistic. Are nişte piruete superbe. Am citit pe pagina ei că, printre idolii ei se numără şi Carolina Kostner, competitoarea ei principală în această probă din cadrul Olimpiadei de iarnă de la Sochi. E pasionată de echitaţie şi deţine propriul ei cal.

Ar fi frumos să evolueze la fel de bine şi în anii următori şi să se afle pe scena mondială a patinajului artistic mulţi ani de acum înainte! E un fenomen!

2. ITA., Carolina Kostner, 70. 84 puncte

O gimnastă cu experienţă şi cam singura pe care mi-o aminteam din ceea ce urmăream în anii trecuţi. Foarte graţioasă şi cu o alegere muzicală deosebită: Ave Maria!

3. JPN., Mao Asada, 64. 07 puncte

Are 23 de ani, dar pare şi ea doar o copilă, asiatică fiind! Are o soră mai mare, şi ea patinatoare. A început patinajul la vârsta de 5 ani şi plănuieşte să se retragă după această competiţie!

4. USA., Ashley Wagner, 63.10 puncte

5. CAN., Kaetlyn Osmond, 62.54 puncte

6. FRA., Mae Berenice Meite, 55.45 puncte

Ca şi în postarea precedentă, ţin să menţionez şi patinatoarea calificată pe locul 6 căci, din punctul meu de vedere, deşi poate că nu a excelat tehnic, programul ei mi s-a părut foarte original şi mi-a plăcut mult.

În continuare, menţionez că am preluat informaţiile de pe site-ul olimpic oficial şi că am urmărit acordarea punctajului live: aici!

În 10 minute va începe programul liber perechi!