…se vorbește despre BOR! Din păcate s-a iscat discuția asta la locul de muncă în momentul în care o colegă, penticostală fiind, ne-a explicat în ce constă religia ei și cât de strictă este! De acolo lucrurile au degenerat puțin și deși eu nu am fost un participant activ în ziua respectivă la conversație, a doua zi m-am enervat nițel când cineva elogia PATRONII bisericii ortodoxe române, că altfel nu pot să le spun. Și nah, deși-s botezată la ei, limita mea de toleranță e bine stabilită. Cred în preoții care au chemare, așa cum cred în profesorii care au vocație! Și cred cu o foarte mare sinceritate și din tot sufletul, doar că BOR-ul nostru este AFACERE și POLITICĂ și naivii care nu văd sau refuză să înțeleagă asta sunt mulți!  Admir credincioșii activi și mă uimește perseverența lor, dar eu prefer să cred în bine și să fac bine celor de lângă mine, fără să fac plecăciuni într-o biserică plecând acasă neînțelegând nimic.

Iar a doua chestie care m-a enervat foarte tare e când o tinerică de 30 de ani îmi spune mie că ei nu îi place în România pentru că lumea nu-i fericită aici că ea când merge la cumpărături lumea nu-i zâmbește! Adică, eu sunt o vânzătoare de 50 de ani care face asta ore întregi, zilnic, pe un salariu mizer și fata asta vrea să-i zâmbesc când ea își cumpără chiloți de 2 milioane, iar eu nu îmi permit chestiile de bază?!! Da, sunt conștientă, e o chestie de servire a clienților, care după cum bine știm, se întâmplă pretutindeni, nu doar în România, dar de aici și până la a spune că lumea nu e fericită și că ar trebui să fie pentru că tu ești așa, neluând în considerare standardele de trai din România e foarte imatur! De fapt, e precum proverbul cu bogatul care nu-l crede pe sărac!…

Am mai spus că sunt o persoană care nu judecă, dar mi-am dat seama că le am și eu pe ale mele. Dacă ești mamă și copilul îți e crescut de către bunici, departe de tine, iar tu te comporți ca o adolescentă în călduri, umblând prin cluburi beată și schimbând bărbații ca șosetele, s-ar putea să nu ne înțelegem deloc bine și s-ar putea să nu pot să te respect niciodată ca om! Și nici nu o să încerc!