Omul să fie mulţumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăţia ci liniştea colibei tale te face fericit.

Nu mai știu exact ce însemna Crăciunul pentru mine când eram mică, în afară de binevenita vacanță de iarnă desigur, dar acum, mare fiind, mi-e clar că sărbătorile sunt despre liniște și armonie, despre odihnă, calm și mult senin.

Pe principiul mai avem loc și de cozonac…, și de această dată, (ca în fiecare week-end acasă), avem parte de exces alimentar. Mama mea încă e supărată că nu am mâncat sarmale, dar spre iertarea acestui păcat adaug că s-a mâncat ciorbă de burtă, pomana porcului cu mămăligă și murături și cartofi în tavă cu mușchiuleț de porc  în aceeași zi. La care s-au adăugat 4 feluri diferite de prăjituri, plus cozonac, Cola și vin, măsline și cașcaval, și multe fructe, plus ciocolată.

În ultima vreme am tot scris despre cadouri aici, dar Moșul de anul acesta (pe nume Ovidiu) mi-a făcut cel mai frumos și personalizat cadou pe care l-am primit vreodată: un album foto cartonat cu pozele noastre de anul acesta, alese de el! I-a inclus în el pe bunicii mei din Maramureș și pe cățelușul familiei, precum și alte persoane dragi.

Și pentru că cine se aseamănă se adună, a primit și el de la mine o ramă foto digitală! :)) Și nu, nu știam unul de planurile celuilalt!

Mâine dimineța părăsim Banatul și ne îndreptăm spre Oltenia unde vom petrece perioada dintre Crăciun și Anul Nou, iar de Revelion ne găsiți în Ardeal, adică la Sibiu.