Din Veneția până-n Murano nu e greu de ajuns. Sunt doar două stații de vaporetto. Diferența o va face prețul în schimb: dus-întors pentru o persoană vei ajunge la 15 euro. La prețul acesta în sudul Italiei ai fi acoperit o distanță destul de lungă, însă aici altfel stau lucrurile căci prețurile de pornire iau în considerare faptul că te afli într-unul dintre cele mai titrate orașe ale lumii din punct de vedere turistic.

În față Cimitirul Evreiesc, în background, Veneția. Poza este făcută de pe insula Murano.
Arhitectură superbă!

Veneția este o destinație nu tocmai ieftină, însă noi am reușit cumva să stricăm mai mulți bani în Murano decât în orașul gondolelor pentru că ne-am dovedit a fi niște mici amatori de …sticlă! Vorbesc despre sticla de Murano, nu despre cea cu alcool!…

Am văzut artiști-sticlari în chiar procesul muncii. Am luat la pas străduțele pentru a urmări vitrinele superbe, pline de opere de artă din sticlă mai mici sau mai mari, mai ieftine sau mai scumpe. Nu cred că a existat obiect care să nu ne placă, care să nu ne impresioneze în vreun fel sau pe care să nu ne fi dorit să-l cumpărăm drept cadou pentru cineva! Noroc că eram limitați de bagaj și nu ne-am făcut de cap. De altfel, sincer, nici nu aș fi aruncat cu sutele de euro pe vreun obiect din Murano decât dacă mi l-aș fi permis în adevăratul sens al cuvântului și dacă aș fi avut o casă mare, mare și frumoasă în care să pot să-l pun în valoare. Dar cum nu sunt nici în primul punct și nici în al doilea, ne-am bucurat de window shopping, iar după prânz, ne-am dus la Muzeul Sticlei unde am dat bani doar pe intrare: 10 euro de persoană.

Sticlari în plină activitate

De prin vitrine…
exponate din Muzeul Sticlei
exponate din Muzeul Sticlei
exponate din Muzeul Sticlei

Prânzul a fost sățios, nu a fost nici wow, nici nu am avut nimic de criticat. Am mâncat pe terasă la un restaurant central optând pentru meniul turistic pentru 2 persoane și câte două pahare de vin. Nota de plată: aprox. 50 de euro dintre care 12% era taxa de serviciu.

Terasa restaurantului unde ne-am oprit pentru prânz se afla aici.

Am avut parte de o vreme plăcută ceea ce ne-a bucurat nespus pentru că se preconizaseră ploi pentru ziua respectivă. Când ne-am întors în Veneția și ne-am oprit într-o cafenea începuse și ploaia care avea să ne urmărească toată ziua sâmbătă…

Un timp superb de primăvară în Murano.