Primul film văzut la un televizor color a fost unul de groază. Undeva după miezul nopţii. Pe atunci încă nu existau chestiile de acord parental aşadar ne-am uitat noi (eu cu soră-mea, foarte mici fiind) fain frumos la grozăvia aia. Cred că se numea Experimentul şi era cu un om-monstru care mânca creieri. Un fel de zombie, doar că nu cum sunt cei populari acum. Îi mânca şi îi urmărea pe toţi oamenii de ştiinţă şi biologii care l-au creat, undeva într-un laborator ascuns. Nu aveau cum să scape. Nu-mi mai amintesc finalul.

Primul fim văzut la cinema a fost The Day After Tomorrow! Eram în Sighetu-Marmaţiei, cu verişoara mea primară. Nu mai ştiu câţi ani aveam. Îmi amintesc cu groază o scenă cu nişte lupi. Groaznic!

Primul film văzut în cadrul unui festival de film (cel al filmului franţuzesc) a fost Je vous trouve très beau. Am amintiri frumoase de atunci. E un moment drăguţ din viaţa mea.

Primul film 3D pe care l-am văzut a fost chiar AVATAR! M-am întâlnit cu un tip. Eu, sincer, chiar nu aveam chef nici de el, nici de întâlniri, dar mi-a băgat ăsta replică genială cum că era ziua lui de naştere şi mi s-a părut că aş fi fost naşpa 1. să-i refuz invitaţia la film, 2. să-i refuz invitaţia la film fix de ziua lui!

Ce m-a enervat cel mai tare e că nici măcar nu am mers doar noi doi la film. Adică, era prima noastră întâlnire şi hop, mă şi trezesc în sânul familiei lui! Era şi soră-sa şi cumnatul lui acolo! Un fel de double date! Greu s-a mai terminat Avatar! De abia am aşteptat!

Primul film pe care eu l-am proiectat elevilor mei a fost Charlie and the Chocolate Factory.

Primul film care mi s-a proiectat mie când eram mai mică a fost The Passion al lui Mel Gibson. Eram într-o biserică baptistă. Soră-mea a rămas cu traume după film. S-a trezit noaptea şi a început să umble prin casă, semn că trebuia să se ţină puţin cont de audienţa din sală…

Primul film- compromis la care m-am uitat de dragul prietenului meu de atunci a fost Comisarul lui Sergiu Nicolaescu!

Şi lista ar putea continua!

Printre filmele dragi mie amintesc: Lost in Translation, Jeu d’enfants, Atonement, The Dutchess, He’ s just not that into you, The Help, Up, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Closer, Never let me go, One Day sau Last Night şi pe toate le-am descoperit singură. Unele au venit la pachet cu cărţile de pe urma cărora au fost ecranizate şi le-am citit şi pe acelea. Şi ce fain a fost! 🙂 Nu sunt o cinefilă, nici măcar o devoratoare de filme nu sunt pentru că, adesea, nu am răbdare să stau şi să mă uit ore întregi la un singur film, dar unele chiar m-au prins şi îmi amintesc cu drag de ele. 🙂

Voi aveţi un film drag? Prin intermediul căruia să vă amintiţi de anumite momente drăguţe din trecut? Sau poate unul care să fie corelat cu perioade sau momente mai puţin ok?

All I want is a friend for this. More is fine, less is unsatisfactory. Thickness of blankets is descretionary.