Tocmai ce am terminat o carte în format electronic, citită cu ajutorul tehnologiei, că m-am gândit oarecum întristată că acum trebuie să mă apuc la modul serios de o carte (pe bune), de hârtie, într-un format mare. Şi nu e vorba de numărul imens de pagini care mă dezolează căci încă nu mi-e frică de cărţile mari (la propriu şi la figurat!), ci de faptul că această carte pe care tot îmi promit că o voi citi din 2011 este prinsă într-o manieră foarte deranjantă pentru mâini! E ca o cărămidă, cu pagini scurte şi multe şi cu un tipar la fel de mic al cuvintelor!

Aşadar, Wolf Hall al lui Hilary Mantel, cât să te tot amân? Că m-am săturat şi eu deja de situaţia asta şi, sincer, parcă-mi stai pe creier deja!

Am citit până acum vreo 20 de pagini din ea şi am abandonat, nu pentru că nu mi-a plăcut sau cu gândul că nu o voi relua niciodată, ci pur şi simplu pentru că era incomodă! Sper că nu-s singura păţită! Poate mai sunt oameni încercaţi aşa ca mine! :))

Şi atunci cum să nu încep să nu-mi iubesc din ce în ce mai mult ebook reader.ul? Dacă la început mi se părea ciudat, acum nu pot să nu-i găsesc decât calităţi! O grămadă de calităţi!!!

E mic, îl car după mine în geantă, intră şi într-o poşetă de dimensiuni medii. În aceeaşi măsură e şi foarte uşor! Am multe cărţi în el şi cred că intră de încă 5 ori mai multe de atât! Iar cum eu nu mai am atât de mult spaţiu la mine în cameră pentru alte zeci de cărţi e mai mult decât perfect! Pot sublinia citatele care-mi plac şi mai apoi le pot posta şi în timp real pe facebook cu condiţia să am în jur conexiune wi-fi.

Skycats - Retro #gemmacorrell www.gemmacorrell.com - seriously, I had an old lady ask me why I was reading a real book and not an ebook on my most recent flight.

Colţul la pagină mi se „îndoie” singur  şi automat atunci când nu mai citesc şi „închid” cartea, ca să nu mai spun că pot să ţin mult mai uşor cont de ce cărţi vreau să citesc, am citit sau urmează să… Pot mări sau micşora scrisul. Pe lângă asta, mai primesc din când în când tot felul de „awards” pentru citit, suficiente cât să mă facă să zâmbesc şi mai mult în timpul lecturii sau să mă motiveze să citesc în continuare.

Hmmm... which one of my 3,586 ebooks should I read next? LOL..this is scarily accurate. I just hit 4984 ebooks!!

Ştiu, ştiu, iubesc şi eu noţiunea veche de carte din hârtie, bibliotecile, librăriile şi aşa mai departe, dar pe zi ce trece mă îndrăgostesc din ce în ce mai tare de acest aparat isteţ şi micuţ care mă însoţeşte cam peste tot în ultima vreme!…

Mai spun că bateria ţine foarte mult şi se încarcă şi foarte repede! Ce-i drept, cred că doar de 2 ori a murit în momentul în care aş mai fi vrut să citesc câteva pagini, dar din vina mea, că nu îl mai încărcasem de săptămâni şi nici nu am verificat statusul bateriei! Un alt mare avantaj?  Nu moare niciun copac pentru a da viaţă unor astfel de instrumente!

Aşadar, în acest moment nu pot decât să găsesc avantaje şi calităţi în a deţine un e-reader. E o invenţie foarte mişto! Dacă aveţi alte păreri sau vi se pare că eu nu reuşesc să fiu suficient de obiectivă în a reda şi dezavantajele, vă invit să-mi scrieţi păreri în comentarii. Cum e mai fain? Şi de ce?

p.s. ah, da! să nu uit!

Şi asta:

We're partial to the printed ones, but e-books have their perks!