1. Vineri seara am fost la teatru şi pentru că protestul anti- Ponta şi pro-diaspora se întâmpla tot atunci în Piaţa Operei din Timişoara, am zăbovit puţin încât pot să spun că am şi protestat niţel şi am gustat un dram de cultură. Din păcate nu am putut să mă bucur prea mult de piesă în sine pentru că se auzeau protestele de afară, iar eu mă simţeam egoistă că nu eram cu lumea de acolo!

2. Sâmbătă m-am dus acasă ca să votez unde am domiciliul pentru a evita pierderea unui eventual vot pentru că, aşa cum am spus, votul fiecăruia în parte a făcut diferenţa, iar al meu, la fel precum al vostru, a fost foarte important. Am mers cu sora mea şi cu iubitul ei,  toţi trei votându-l pe Iohannis.

3. Pe mama mea am reuşit să o conving că acesta este cel mai potrivit candidat dintre cei doi după ce a văzut secvenţa din House of Cards pe care Ponta a copiat-o cu atât de multă „dibăcie”! Din păcate ea nu votează dintr-un principiu personal.

4. Pe tatăl meu nu am reuşit să-l fac să se răzgândească, el fiind membru de ceva partid obscur care ţine cu PSD. Ideea e că el ne-a spus că la 10 seara ne sună (pe mine şi pe soră-mea) să ne facă ciudă că Ponta-i preşedinte! Noi am fost mai drăguţe. Am mai aşteptat puţin sunându-l pe la 11 seara când eram sigure de rezultat! Avea telefonul închis! :)))))

5. Am o rudă octogenară (prin alianţă) pe care nu o prea plac. Maică-mea mereu mă pune să îi car chestii. Aseară a trebuit să mă duc să o vizitez să-i mai duc câte ceva, proaspăt, bun şi de la ţară. M-am simţit ca Scufiţa Roşie care traversa întreg oraşul cu bucate dintr-o parte în alta la o bunicuţă…pesedistă şi adânc comunist îndoctrinată.

A început să mi se plângă de dureri de picioare căci a căzut rău la cumpărături şi că trebuie să meargă la doctor pentru o eventuală operaţie!…Dar chiar şi aşa? Cine credeţi voi că era la ora 8 la vot?! Ea, evident! Pentru că Ponta-i oltean, „de-al ei” şi trebuie să fie el preşedinte că-i ortodox şi pentru că el îi dă pensia!

Degeaba i-am explicat eu că pensia dumneaei provine acum din salariile tinerilor activi în câmpul muncii şi că dacă aceştia pleacă, nu prea aş putea să văd eu de unde scoate Ponta banii! Ea a spus că nu e aşa. În mintea ei, banii care i s-au tras pentru pensie în perioada comunistă, cică sunt puşi bine, deoparte şi de acolo i se dă lunar. HAHAHAHAHA! Imaginaţi-vă, ce trist! Câţi bătrâni gândesc oare aşa? Ca să nu mai spun că ei sunt pensionaţi de la 50 de ani, banii aferenţi de pensie pentru cât au muncit ei atunci şi mai ales pentru cât au câştigat, s-au topit acum mult timp în urmă! Eu de când o cunosc pe ea, o ştiu în calitate de pensionară, iar eu am 27 de ani! Noi ne vom pensiona la aproape 65 de ani, nu?

O altă replică foarte inteligentă din partea ei e cea prin care îmi spune că o domnişoara tânără şi frumoasă ca mine nu ar trebui să facă sau să discute politică şi să o las pe ea să facă asta. Păi da, normal! Până la 80 de ani cât are, a tot făcut politică, am cam văzut şi noi ce au ales pentru ţară până acum!

6. De câte ori trec prin oraş şi văd afişele electorale ale lui Iohannis, zâmbesc în sinea mea. 🙂

7. Mă bucur că avem în sfârşit o primă doamnă care are o ocupaţie! Carmen Iohannis e profesoară de engleză şi mai mare mi-a fost mândria când am citit că luni dimineaţa ea s-a dus să-şi ţină orele petrecându-şi astfel întâia zi de primă doamnă alături de elevii ei! Celelalte prime doamne cu ce se ocupau? Niciodată nu am ştiut!

8. Sunt de religie ortodoxă, dar sunt atât de fericită că avem un preşedinte protestant, de nu vă puteţi imagina! Nu ştiu voi, dar eu sunt sătulă de supremaţia BOR cu tot cu preafericirile lor, cu banii şi fabricile de ceară pe care le învârt. Şi mai sper să nu-i mai văd cu botul în oalele politicii că nu-i de ei acolo! Slujbele şi pomenile electorale au trecut!

9. Profesorilor li s-au dat 700 ron săptămâna trecută fără ca măcar să li se ceară o chitanţă a cheltuielilor sau vreo justificare privind banii respectivi. Acum oare, de supărare, pesedişti vor cere dovezi?

10. sinuciderea lui Mickey Mouse